Omwonenden kampen met overlast door werkzaamheden opslagterrein

Omwonenden kampen met overlast door werkzaamheden opslagterrein Foto: AmstelveenZ

Amstelveen – Diverse omwonenden van de wijk Groenelaan en Waardhuizen kampen met serieuze overlast door werkzaamheden op het bouwterrein van de Amstelveenlijn aan Gondel (Middenwaard).

Met name de dagelijkse stofvorming en het geluid van het breken van steen worden als (zeer) hinderlijk ervaren. De gemeente is bekend met de overlast en meldt dat stofvorming en geluid helaas een onderdeel zijn van bouwhinder’, zo laat een woordvoerder weten.

Hergebruik materialen

Het braakliggende terrein aan Middenwaard is als bouwterrein ingericht omdat 'vanuit de gemeente en de opdrachtgever (als ook de maatschappelijke wens) is de wens uitgesproken om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Doordat het werkterrein dicht bij de werkzaamheden ligt, worden heel veel extra verkeersbewegingen voorkomen die we wel zouden hebben gehad als we met al dit materiaal Amstelveen in- en uit zouden moeten rijden. Dan zouden er weer meer klachten komen over verkeersoverlast en over de bereikbaarheid in Amstelveen’, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Maatregelen

Ook stelt de gemeente dat het in april nogal droge dagen geweest met veel wind. ‘De weersomstandigheden hebben in die zin niet echt geholpen’, aldus de woordvoerder. De gemeente meldt dat aannemer VITAL diverse maatregelen heeft genomen om de hinder te beperken en zich daarbij ook aan de algemene milieuregels moet houden. ‘In artikel 4.74q van het Activiteitenbesluit Milieubeheer staat dat bij het breken van steenachtig materiaal (wat hier aan de hand is) zoveel mogelijk stofverspreiding (en ook verontreiniging) moet worden voorkomen’, meldt de gemeente.

Watersproeier

Het is de reden dat VITAL de bouwplaats onder andere heeft geasfalteerd, om bij in- en uitrijden van de wagens geen stofvormingte beperken. Ook dient de asflaltlaag als bescherming voor de bodem zodat er geen verontreiniging kan plaatsvinden. ‘Op het bouwterrein staat constant één watersproeier aan. Na klachten van omwonenden over stof  heeft VITAL eind april een tweede sproeier erbij gezet. Als het weer droog wordt, dan zal de uitvoerder deze aanzetten’, meldt de gemeente.


Reacties