AmstelveenZ
112

Onbekende belt 's nachts aan bij oudere man: 'Ik kom hier slapen'

Amstelveen - Midden in de nacht een vreemde aan je deur hebben staan, die bij jou wil slapen en brutaal je huis binnendringt. Het overkwam een oudere inwoner van Amstelveen afgelopen weekeinde.

De Amstelveense politie meldt het zeer merkwaardige incident op Facebook.

De oudere man werd afgelopen weekend rond 04.00 uur in de ochtend/nacht opgeschrikt door de deurbel. Omdat hij dacht dat het een buurman zou kunnen zijn die hulp nodig had, opende hij snel de deur. Er stond echter een compleet vreemde jongeman voor de deur, die meteen de woning van de oudere man binnenkwam met de woorden 'Ik kom hier slapen.'

De oudere man probeerde de jongen vervolgens de woning uit te werken, maar dat ging moeizaam. De oudere man raakte gewond aan zijn arm en gezicht. 

De politie heeft de jongeman wel  aan kunnen houden. Hij is overgedragen aan de recherche, maar van zijn motief is niets bekend. De politie vermeldt niet waar het incicent zich heeft voorgedaan. Wel geeft het korps aan dat vanuit bureau nazorg komt voor het slachtoffer van het bizarre voorval. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.