BIZ Oude Dorp is dolblij dat de A9-afrit niet langdurig wordt afgesloten tijdens de werkzaamheden aan de A9.

Ondernemers Oude Dorp dolblij met openhouden toe- en afritten A9 tijdens werkzaamheden

Amstelveen - Dat de toe- en afrit van de A9 bij het Stadshart/Oude Dorp tijdens de werkzaamheden aan de A9 de komende jaren  niet langdurig wordt gesloten, zoals aanvankelijk was gepland, heeft ondernemers van het Oude Dorp doen besluiten het college van B en W en betrokken ambtenaren van gemeente Amstelveen te bedanken voor hun inzet om dat te bereiken.

Top-ambtenaar Jelle Westra en wethouder Herbert Raat (verantwoordelijk voor het A9-project namens Amstelveen) kregen een bos bloemen overhandigd als dank voor hun inspanningen.

Goed nieuws voor ondernemend Amstelveen

'We hebben er als gemeente jarenlang op aangedrongen om de toe- en afrit open te houden', zegt Herbert Raat. 'Het is geweldig voor de ondernemers in het Oude Dorp, het Stadshart en de van der Hooplaan, maar eigenlijk voor de ondernemers in heel Amstelveen, dat dit nu toch mogelijk is.'

Bedrijven Investering Zone

De bos bloemen werd overhandigd door het bestuur van de BIZ Oude Dorp (BIZ staat voor  Bedrijven Investering Zone). 'De ondernemers van het Oude Dorp zijn heel blij met dit resultaat. Dat het Oude Dorp zo goed mogelijk bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden is voor ons fantastisch nieuws,'zegt Marri-Anne Koudijs, secretaris BIZ Oude Dorp.

Toe- en afrit tóch open

In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat de op- en afritten 5, bij de Keizer Karelweg, voor een langere periode afgesloten zou moeten worden om de verdiepte ligging te kunnen bouwen. Door de gekozen bouwmethode van aannemer VEENIX is dit niet nodig. De op- en afritten  worden wel tijdelijk verlegd zodat aannemer VEENIX de betonnen bak voor de verdiepte ligging kan bouwen.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.