Vlnr: Rob van den Helder (OA), Daan Kroone (KHN Amstelland), Floor Gordon (wethouder EZ), Atilla Meulenbelt (VAD). [Beeld: Orhan Sahin]

Ondernemers reageren enthousiast op Amstelveens programma 'Back on Track'

Amstelveen - 'Back on Track', het speciale programma dat is opgetuigd om Amstelveense ondernemers steun te bieden tijdens de coronacrisis via trainingen en coaching, kan op positieve reacties van deelnemers rekenen. 'Back on Track is echt geweldig', stelt een van de deelnemers.

Back on Track werd in november in het leven geroepen door Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), in samenwerking met gemeente Amstelveen, Koninklijke Horeca Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD).

Programma

Afgestemd op de behoeften van Amstelveense ondernemers wordt er een jaar lang een gevarieerd programma uitgerold van trainingen, netwerk- en coaching sessies met de focus op het herstel van ondernemingen. De gemeente Amstelveen financiert het project vanuit het eigen Corona Noodfonds.

Inschrijven

De eerste trainingen zijn inmiddels van start en meerdere sessies waren meteen volgeboekt. Ondernemers kunnen zich nog steeds inschrijven via de website van de OA: op https://oa-amstelveen.nl/backontrack staat een actueel overzicht van het aanbod.

Omzet op niveau

De eerste Back on Track training 'Hoe krijg ik mijn omzet weer op niveau?' die de Amstelveense ondernemer Vace Selviyan van Methode NLO op 5 januari is gestart, werd positief ontvangen door de deelnemende ondernemers. Deelnemer Elenita Christian van Eventplanners Bruisend Leven geeft aan dat de training met Vace ontzettend goed is bevallen. 'Wat een fijne trainer. Veel geleerd, veel huiswerk, mooie boost voor ons.'

#LetsTalkSocial

Hetzelfde geldt voor de training #LetsTalkSocial van Blue Fish Social Media van coach Jeroen Franken, die al volgeboekt was voordat er enige promotie had plaatsgevonden. Michal van Dantzig van WinWinWerkt over de training #LetsTalkSocial: 'Ik heb zo’n fijne en inzichtgevende training gehad van Jeroen. Back on Track is echt geweldig.'

Waar mogelijk ondersteunen

'Het is ontzettend lastig om te achterhalen waar steun nodig is en nog lastiger om dit goed in te regelen. In samenwerking met de wethouder Economische Zaken en het Accountteam bedrijven van de gemeente Amstelveen hebben wij ons, samen met de brancheverenigingen, in de coronacrisis ingezet om de ondernemers waar mogelijk te ondersteunen en te helpen' zegt Darshan Sloot, directeur van de OA.

Regelingen

Amstelveen heeft eerder al een unieke MKB Noodlening ontwikkeld. Ook is een subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen in het leven geroepen, waar bedrijven specifieke corona gerelateerde kosten kunnen indienen. Een regeling die uniek is in Nederland en door veel gemeenten is overgenomen. De gemeente heeft samen de Ondernemersvereniging Amstelveen, Koninklijke Horeca Amstelland, de Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties een lokaal herstelplan ingericht, waarbinnen een Stimuleringsfonds Lokale Economie van 750.000 euro is ingesteld om ondernemers te helpen om weer op te starten.

Jaar lang Back on Track

'We bieden nu een jaar lang het hulpprogramma Back on Track, voor alle Amstelveense ondernemers. Het is fijn om te ervaren dat onze inzet en de samenwerking in Amstelveen tussen de overheid en lokale ondernemers steeds beter zichtbaar en gewaardeerd wordt. Lokale ondernemers zorgen voor veel werkgelegenheid en leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving. We zijn blij dat het Amstelveense gemeentebestuur dat ook zo ziet', zegt Sloot. 

Informatie

Ondernemers kunnen met al hun vragen over Back on Track, maar ook over andere zaken, terecht bij het Ondernemersloket via het e-mailadres  ondernemersloket@amstelveen.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen 22 mei 2022 20:41

Amstelveen van voorheen (300)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 300 een bijzondere tekening.  

Algemeen 22 mei 2022 13:12

Ernstig sneltram-ongeval 2017: voetgangster liep door rood, GVB moet schadevergoeding betalen

Amstelveen - Een voetgangster die ruim vijf jaar geleden door sneltram 51 werd gegrepen nadat ze door rood was gelopen bij de oversteek aan de Boelelaan, heeft alsnog recht op een (letsel-)schadevergoeding van het GVB, zo heeft de rechter geoordeeld. De vrouw, die ernstig gewond raakte, stapte naar de rechter nadat het vervoersbedrijf meende niet aansprakelijk te zijn.

112 21 mei 2022 16:27

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.