Han Schooneman en Hans Breuker

Ondernemersduo heeft wilde plannen voor Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Twee Amstelveense ondernemers hebben onder de noemer ‘Operatie Stadsheart’ tamelijk wilde plannen voor het Stadsplein in Stadshart Amstelveen.

Het gaat om de Amstelveense ontwerper Han Schooneman en marketeer Hans Breuker, die elkaar kennen van Ondernemersvereniging Amstelveen. Ze vinden het Stadsplein zo doods en kaal dat er iets moet gebeuren en gaan helemaal los.

Oases

Zo is er het idee het plein op te delen in oases. ‘Prachtige en leuke foodstands die complementair zijn aan het huidige aanbod maar die ook grotere activiteiten op het plein niet in de weg staan’, zegt Schooneman. Het Stadsplein moet volgens het duo een unieke ervaring voor jong en oud worden 'die zijn weerga niet kent.’

Duitse bierhal & Champagne-oesterbar

Zo wordt een 'Alice in Wonderland Oase' voorgesteld, met een grote snoep-  en wafelexperience met reusachtig groot glimmend snoep als decor, een Japanse theetuin met waterval, rotspartijen en zenmeditatie-plekken.' Ook moet er ruimte komen voor een Duitse Bierhal met lange tafels en grote pullen en een champagne-oesterbar. Breuker wil het plan marketingtechnisch aanvullen door merken aan de oases te koppelen met Mini Flagship stores. Volgens het duo gaat het om de experience en willen mensen tegenwoordig ondergedompeld worden in een verhaal. 

Inspiratie

Een financiële onderbouwing voor het plan heeft het duo niet, maar met de actie willen de twee ondernemers vooral ook laten zien welke mogelijkheden er zijn voor het Amstelveense plein. In plaats van te morren over het huidige plein, zijn ze er mee aan de slag gegaan. Het duo vindt dat de politiek en de eigenaar van het Stadshart nu genoeg inspiratie heeft om er na twintig jaar eindelijk iets moois van te maken. ‘Met dit plan spreek je iedereen aan en zorg je voor sfeer en bezoekers,' zegt Han. Op de Facebookpagina Stadsheart zijn enkele schetsen te zien van de plannen.

Schets van 'Operatie Stadsheart'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.