OA

Ondernemersvereniging Amstelveen steunt Voedselbank Amstelveen met 3-jarig partnerschap

Amstelveen - Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) is de komende drie jaar vaste sponsorpartner van de Voedselbank Amstelveen. De OA zal de komende jaren haar uitgebreide netwerk van meer dan 200 bedrijven inzetten om geld in te zamelen, acties te organiseren en spullen beschikbaar te stellen.

De Voedselbank is blij met de nieuwe samenwerking. Rogier van Hagen van Voedselbank Amstelveen noemt het enorm fijn dat zo’n groot netwerk van ondernemers zich verbindt aan de voedselbank: 'Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank blijft toenemen. Met name verse groenten en fruit komen wij tekort en door donaties kunnen we blijven zorgen dat iedereen een goed gevuld en gezond pakket krijgt.'

Meer voor elkaar

Darshan Sloot, directeur van OA Amstelveen vindt het spijtig dat in een welvarende gemeenschap als Amstelveen mensen moeten aankloppen bij de Voedselbank: 'Dat zou niet zo moeten zijn. De vrijwilligers van de Voedselbank doen ontzettend belangrijk werk en wij zetten ons netwerk graag in ter ondersteuning daarvan. “Meer voor elkaar!” is ons motto, daar past de voedselbank heel goed bij.'

Hoe kan je bijdragen?

De Voedselbank Amstelveen is blij met iedereen die wil ondersteunen. Of dat nu om een groot of een klein bedrag gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Het is mogelijk om een Amstelveens gezin te sponsoren, zodat de Voedselbank hun voedselpakketten blijvend kan aanvullen met verse groente en fruit. Voor € 250,- per jaar (minimaal 3 jaar) ondersteun je één gezin.
  • Als particulier kan je een ‘periodieke gift’ doen. (Minimaal 5 jaar doneren en je kunt je gift aftrekken van je inkomstenbelasting.)
  • Eenmalig doneren kan natuurlijk ook, via één van de acties op de website van de Voedselbank: https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/fundraisers

Over de Voedselbank

In Amstelveen halen op dit moment meer dan 150 gezinnen elke week een pakket op bij de Voedselbank, hieronder bevinden zich 195 minderjarige kinderen. En dat worden er, door alle stijgende kosten, steeds meer. In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen ionder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld voor alledaagse uitgaven, zoals boodschappen. De vrijwilligers van de voedselbank helpen deze mensen met voedselpakketten. 


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.