OA

Ondernemersvereniging Amstelveen steunt Voedselbank Amstelveen met 3-jarig partnerschap

Amstelveen - Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) is de komende drie jaar vaste sponsorpartner van de Voedselbank Amstelveen. De OA zal de komende jaren haar uitgebreide netwerk van meer dan 200 bedrijven inzetten om geld in te zamelen, acties te organiseren en spullen beschikbaar te stellen.

De Voedselbank is blij met de nieuwe samenwerking. Rogier van Hagen van Voedselbank Amstelveen noemt het enorm fijn dat zo’n groot netwerk van ondernemers zich verbindt aan de voedselbank: 'Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank blijft toenemen. Met name verse groenten en fruit komen wij tekort en door donaties kunnen we blijven zorgen dat iedereen een goed gevuld en gezond pakket krijgt.'

Meer voor elkaar

Darshan Sloot, directeur van OA Amstelveen vindt het spijtig dat in een welvarende gemeenschap als Amstelveen mensen moeten aankloppen bij de Voedselbank: 'Dat zou niet zo moeten zijn. De vrijwilligers van de Voedselbank doen ontzettend belangrijk werk en wij zetten ons netwerk graag in ter ondersteuning daarvan. “Meer voor elkaar!” is ons motto, daar past de voedselbank heel goed bij.'

Hoe kan je bijdragen?

De Voedselbank Amstelveen is blij met iedereen die wil ondersteunen. Of dat nu om een groot of een klein bedrag gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Het is mogelijk om een Amstelveens gezin te sponsoren, zodat de Voedselbank hun voedselpakketten blijvend kan aanvullen met verse groente en fruit. Voor € 250,- per jaar (minimaal 3 jaar) ondersteun je één gezin.
  • Als particulier kan je een ‘periodieke gift’ doen. (Minimaal 5 jaar doneren en je kunt je gift aftrekken van je inkomstenbelasting.)
  • Eenmalig doneren kan natuurlijk ook, via één van de acties op de website van de Voedselbank: https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/fundraisers

Over de Voedselbank

In Amstelveen halen op dit moment meer dan 150 gezinnen elke week een pakket op bij de Voedselbank, hieronder bevinden zich 195 minderjarige kinderen. En dat worden er, door alle stijgende kosten, steeds meer. In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen ionder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld voor alledaagse uitgaven, zoals boodschappen. De vrijwilligers van de voedselbank helpen deze mensen met voedselpakketten. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.