Niels Jongkind en Rebecca de Palm, Panta Rhei

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Op Panta Rhei staan kleine klassen, persoonlijke aandacht en goede begeleiding centraal. Er is oog voor elk kind om te kijken wat hij of zij nodig heeft.

Kansen

Rebecca de Palm is docent Nederlands en leerjaarcoördinator van het eerste jaar. Zij vertelt over de kansen die de leerlingen op Panta Rhei krijgen. ‘Door een tweejarige brugperiode kunnen de leerlingen zich verder ontwikkelen. Een weegmoment in groep 8 geeft een richting, maar het betekent niet dat dat het niveau voor altijd zal zijn. Als je misschien van groep 3 tot groep 8 ergens niet goed in bent geweest, doet dat iets met het zelfvertrouwen. Ik denk dat bij ons op school het zelfvertrouwen weer terugkomt omdat we goed kijken naar de behoeften van de leerlingen. De kennismakingsdag voor de zomervakantie helpt ook om de drempel naar het voortgezet onderwijs te verkleinen.'

PANTA RHEI OPEN DAGEN: KLIK HIER VOOR MEER INFO

Begeleiding

Er is veel begeleiding. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden. Zo begint elke leerling met een planner van school. Tijdens de mentoruren wordt aandacht besteed aan het stellen van doelen en het leren voor de verschillende vakken.

Kleine klassen

Op de school staan kleine groepen centraal. Niels Jongkind, docent Nederlands en ambassadeur van de school benadrukt dit. ‘Wij hebben ontzettend kleine klassen, met gemiddeld 19 leerlingen. Dit zorgt ervoor dat we leerlingen goed kunnen begeleiden en veel persoonlijke aandacht kunnen geven. Iedere leerling voelt zich gezien; dat geeft een veilig gevoel.'

Panta Rhei
Pandora 1-2
Amstelveen
020 5032121
www.sgpantarhei.nl

De complete AmstelveenZ Onderwijsspecial valt te lezen in AmstelveenZ Magazine, januari/februari 2023.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.