Niels Jongkind en Rebecca de Palm, Panta Rhei

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Op Panta Rhei staan kleine klassen, persoonlijke aandacht en goede begeleiding centraal. Er is oog voor elk kind om te kijken wat hij of zij nodig heeft.

Kansen

Rebecca de Palm is docent Nederlands en leerjaarcoördinator van het eerste jaar. Zij vertelt over de kansen die de leerlingen op Panta Rhei krijgen. ‘Door een tweejarige brugperiode kunnen de leerlingen zich verder ontwikkelen. Een weegmoment in groep 8 geeft een richting, maar het betekent niet dat dat het niveau voor altijd zal zijn. Als je misschien van groep 3 tot groep 8 ergens niet goed in bent geweest, doet dat iets met het zelfvertrouwen. Ik denk dat bij ons op school het zelfvertrouwen weer terugkomt omdat we goed kijken naar de behoeften van de leerlingen. De kennismakingsdag voor de zomervakantie helpt ook om de drempel naar het voortgezet onderwijs te verkleinen.'

PANTA RHEI OPEN DAGEN: KLIK HIER VOOR MEER INFO

Begeleiding

Er is veel begeleiding. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden. Zo begint elke leerling met een planner van school. Tijdens de mentoruren wordt aandacht besteed aan het stellen van doelen en het leren voor de verschillende vakken.

Kleine klassen

Op de school staan kleine groepen centraal. Niels Jongkind, docent Nederlands en ambassadeur van de school benadrukt dit. ‘Wij hebben ontzettend kleine klassen, met gemiddeld 19 leerlingen. Dit zorgt ervoor dat we leerlingen goed kunnen begeleiden en veel persoonlijke aandacht kunnen geven. Iedere leerling voelt zich gezien; dat geeft een veilig gevoel.'

Panta Rhei
Pandora 1-2
Amstelveen
020 5032121
www.sgpantarhei.nl

De complete AmstelveenZ Onderwijsspecial valt te lezen in AmstelveenZ Magazine, januari/februari 2023.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.