Het Amstelveense raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel

Onderzoek: Amstelveen scoort weer geweldig als het op woonaantrekkelijkheid aankomt

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op hoofdstad Amsterdam na de aantrekkelijkste stad om te wonen. Dat concluderen de onderzoekers van Atlas Research. Ook heeft Amstelveen van alle onderzochte gemeenten het grootste aandeel 'groen in de straat' .

De woonaantrekkelijkheidsindex laat zien hoe aantrekkelijk een gemeente gevonden wordt om in te wonen. Omdat woonvoorkeuren kunnen veranderen heeft Atlas Research dit jaar het model achter de woonaantrekkelijkheidsindex opnieuw geijkt.

Alle bestaande indicatoren in de index zijn kritisch tegen het licht gehouden en waar mogelijk vernieuwd en verbeterd. Ook in de nieuwe woonaantrekkelijkheidsindex staat Amsterdam op de eerste plaats, gevolgd door Amstelveen, Leiden en Utrecht.

Groen in de straat

Atlas meldt dat 'Groen en Blauw' in woonwijken en woonomgevingen bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een plek, maar dat groen en blauw nu nog van beperkte invloed zijn op de woonaantrekkelijkheid. Qua 'Groen in de straat' troeft Amstelveen alle onderzochte gemeenten ruimschoots af en ook qua blauw (verkoeling) scoort Amstelveen niet slecht met een top 10 notering.

In het raadhuis zijn ze blij met de hoge notering. Wethouder Herbert Raat feliciteert Amsterdam met de eerste plek, maar noemt de hoge notering van Amstelveen 'een opsteker voor iedereen'.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.