Het Amstelveense raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel

Onderzoek: Amstelveen scoort weer geweldig als het op woonaantrekkelijkheid aankomt

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op hoofdstad Amsterdam na de aantrekkelijkste stad om te wonen. Dat concluderen de onderzoekers van Atlas Research. Ook heeft Amstelveen van alle onderzochte gemeenten het grootste aandeel 'groen in de straat' .

De woonaantrekkelijkheidsindex laat zien hoe aantrekkelijk een gemeente gevonden wordt om in te wonen. Omdat woonvoorkeuren kunnen veranderen heeft Atlas Research dit jaar het model achter de woonaantrekkelijkheidsindex opnieuw geijkt.

Alle bestaande indicatoren in de index zijn kritisch tegen het licht gehouden en waar mogelijk vernieuwd en verbeterd. Ook in de nieuwe woonaantrekkelijkheidsindex staat Amsterdam op de eerste plaats, gevolgd door Amstelveen, Leiden en Utrecht.

Groen in de straat

Atlas meldt dat 'Groen en Blauw' in woonwijken en woonomgevingen bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een plek, maar dat groen en blauw nu nog van beperkte invloed zijn op de woonaantrekkelijkheid. Qua 'Groen in de straat' troeft Amstelveen alle onderzochte gemeenten ruimschoots af en ook qua blauw (verkoeling) scoort Amstelveen niet slecht met een top 10 notering.

In het raadhuis zijn ze blij met de hoge notering. Wethouder Herbert Raat feliciteert Amsterdam met de eerste plek, maar noemt de hoge notering van Amstelveen 'een opsteker voor iedereen'.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'