Pixabay.com

Onderzoek Amstelveense studenten:‘Video-solliciteren kan helpen tegen arbeidsdiscriminatie’

Amstelveen – Een groep Amstelveense studenten van de Hogeschool van Amsterdam heeft via indicatief onderzoek aangetoond dat solliciteren via video mogelijk kan helpen tegen arbeidsdiscriminatie.

Uit het onderzoek is gebleken dat mensen met een allochtone achtergrond meer kansen hebben op een baan door per video te solliciteren. De Amstelveense studenten deden het onderzoek in samenwerking met het videorecruitmentbedrijf Spodix.nl en noemen het resultaat van het onderzoek ‘hoopgevend’.

Hogere score via video

Het bleek dat mensen met allochtone achtergrond 12,5 procent hoger scoorden met een video-sollicitatie dan met een reguliere sollicitatie via een geschreven CV. Er werden acht Young Professionals ingezet die die door 37 onafhankelijke recruiters zijn beoordeeld op een sollicitatie via cv én óf sollicitatie per video. In sommige gevallen waren de resultaten verrassend en scoorden mensen met een allochtone achtergrond aanzienlijk hoger per video dan op de traditionele manier.

Inzichtelijk maken

Met het indicatieve onderzoek probeerden de studenten inzichtelijk te krijgen wat de effecten zijn van videosollicitaties op arbeidsdiscriminatie in het sollicitatieproces. ‘Om diepgaander inzicht te krijgen, is wel vervolgonderzoek noodzakelijk,’ zo stellen de studenten. ‘We hopen sowieso dat er met dit indicatieve onderzoek meer aandacht komt voor het probleem van arbeidsdiscriminatie.’


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.