De politie en Forensische Opsporing aan Gondel [Beeld: Davey Photography, Davey Baas]

Onderzoek naar dumping gevaarlijk afval in Waardhuizen

Amstelveen - Op een braakliggend terrein cq opslagplaats voor bouwmaterialen aan de Gondel (Middenwaard) is woensdagochtend gevaarlijk afval aangetroffen. De politie onderzoekt de afvaldumping: daarbij is de dienst Forenische Opsporing ter plaatse.

Het is nog onduidelijk om wat voor soort afval het gaat. Een politiewoordvoerder kan nog niet bevestigen of het om een dumping van (chemisch) drugsafval gaat, ook al is dat een scenario waar rekening mee wordt gehouden.

Niet zo gek, want drugsafvaldumpingen vinden met regelmaat plaats in regio Amstelveen. Laatst was het nog raak in Ouderkerk en eerder ook aan Langs de Akker, aan de Startbaan en bij recreatiegebied Elsenhove.

afval_dumping.jpg
Vanmorgen was ook uit voorzorg een ambulance aanwezig.

Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.