A9 Amstelveen [AmstelveenZ]

Onderzoek naar granuliet-gebruik A9 Amstelveen afgerond: schoon

Amstelveen - Het onderzoek naar het gebruik van granuliet bij de vernieuwing van Rijksweg A9 in Amstelveen is afgerond. De conclusie: het gebruikte granuliet is schoon.   

Er bestonden zorgen rond het gebruik van granuliet bij de vernieuwing van de snelweg. De gemeente wilde in februari dit jaar met spoed weten of er aan het gebruik risico’s kleven voor de volksgezondheid en ecologie, maar het onderzoek heeft langer in beslag genomen dan verwacht, omdat er niet veel labaratoria zijn die dergelijke onderzoeken kunnen verrichten.

Het onderzoek werd- onder druk van gemeente Amstelveen - ter plaatse uitgevoerd, nadat onderzoekers aanvankelijk alleen wilden checken of de papieren in orde waren. Er zijn uiteindelijk diverse monsters genomen van het toegepaste granuliet en die zijn onderzocht in een laboratorium. De conclusie is dat het toegepaste materiaal 'schoon' is en geen PFAS en een te verwaarlozen hoeveelheid acrylamide bevat,

De gemeente concludeert dat er naar aanleiding van het onderzoek geen risico is te verwachten bij de toepassing van granuliet bij het A9 project in Amstelveen. Granuliet wordt bij de vernieuwing van de A9 in Amstelveen toegepast bij oprit 4 richting Ouderkerk aan de Amstel en op de locatie van het toekomstige tankstation aan de Burgemeester A. Colijnweg.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.