Onderzoek naar illegale bebouwing langs Museumspoorlijn

Onderzoek naar illegale bebouwing langs Museumspoorlijn Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – Het plaatsen van illegale bouwwerken langs het traject van de Elektrische Museumtramlijn is niet langer toegestaan. De gemeente  is een onderzoek gestart.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het gaat om volkstuinen met bijbehorende opstallen zoals kassen, tuinhuisjes en hekjes. Omwonenden van het gebied hadden bij de gemeente aan de bel getrokken over de bebouwing.

In kaart brengen

“Goed dat de bewoners contact met ons hebben opgenomen,” zegt wethouder Handhaving Herbert Raat in een persbericht van de gemeente. “We starten eerst een onderzoek om alles in kaart te brengen. Zo weten we niet wie de huisjes hebben geplaatst. Direct weghalen van de bouwwerken kost een hoop geld. Met het risico dat er direct weer nieuwe bebouwing voor terug komt.”

Met het onderzoek hoopt de gemeente duidelijk te krijgen welke personen de bouwwerken plaatsten en wat een structurele oplossing is voor het gebied. Zodat het gebied een nieuwe, groene, ecologische en/of meer recreatieve inrichting krijgt in beheer van de gemeente. Hierbij worden ook het Amsterdamse Bos, de omwonenden en de Groenraad betrokken.

Niet direct handhaven

De geraamde kosten voor het verwijderen en leeghalen van de bouwwerken langs de museumspoorlijn en het saneren van de grond komen indicatief uit op 275.000 euro.  Zonder dat er een duurzame, structurele beheer situatie is voor de herontwikkeling van het gebied is het probleem niet opgelost. Met dit in het achterhoofd en in verband met de hoogte van het bedrag is gekozen eerst het onderzoek naar een nieuwe inrichting van het gebied te starten.

De wijkboa wordt actief ingezet om sociale veiligheid te bevorderen en overlast tegen te gaan. Tevens is de wijkagent gevraagd aandacht te besteden aan de sociale veiligheid in het gebied.

Bezoek aan omwonenden

Vandaag bezochten wethouders Floor Gordon en Herbert Raat enkele omwonenden. De bewoners zijn tevreden over de betrokkenheid van de gemeente en worden graag betrokken bij de verdere plannen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties