Zwembad De Meerkamp

Onderzoek naar nieuw zwembad Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen onderzoekt momenteel scenario’s voor een nieuw zwembad in Amstelveen.

Voor de toekomst van De Meerkamp wordt een zogenoemde marktverkenning gestart. “Deze verkenning is het startschot om te komen tot een nieuwe multifunctionele zwemvoorziening voor Amstelveners”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Het onderzoek naar de scenario’s voor de verdere planvorming moet aan het eind van het jaar klaar zijn. “Partijen die met de gemeente scenario’s willen verkennen zijn van harte uitgenodigd”, zegt Ellermeijer.

Het huidige zwembad is verouderd en de behoeftes van de bezoekers zijn niet meer hetzelfde als 25 jaar geleden. Voor groot onderhoud zijn grote investeringen nodig.  “Juist daarom is het goed om  te onderzoeken welke behoefte de Amstelvener heeft en wat een zwembad tegenwoordig zou moeten bieden aan de inwoners.”

Nieuwe zwemvoorziening

Het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Kortom, een publieke functie. Maar er kan ook ruimte zijn voor andere activiteiten zoals wellness en of zorg.

“We zoeken dus een multifunctionele opzet”, zegt Ellemeijer. Het moet bovendien goed bereikbaar zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen, zoals De Meerkamp nu. Het nieuwe zwembad zal bovendien duurzaam en toekomstbestendig moeten zijn.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.