Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) bij halte Ziekenhuis Amstelland (archief)

Onderzoek naar nieuwe wijkbus in wijken Kostverloren en Kronenburg

Amstelveen - De gemeente onderzoekt momenteel de behoefte aan een mogelijke wijkbus in de wijken Kostverloren en Kronenburg in Amstelveen Noord, met eventueel een directe verbinding met Ziekenhuis Amstelland.  

Bewoners van de wijken wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen. 'De uitkomsten nemen we mee in de gespreken met de Vervoerregio en Connexxion en ten behoeve van de bestuurlijke besluitvorming over een eventuele wijkbus, waarbij een proefperiode ook tot de mogelijkheden behoort,' zegt wethouder Rob Ellermeijer.

In het onderzoek kunnen bewoners ook aangeven of er behoefte is aan maatwerkmogelijkheden, zoals een kleiner personenbusje dat misschien door vrijwilligers gereden kan worden. 'We willen een zo breed mogelijk beeld krijgen', legt Ellermeijer uit.

Fijnmazigheid

Wat betreft de fijnmazigheid vindt de gemeente dat er op een aantal plekken sprake is van een te grote afstand tot een bus- of tramhalte, vooral voor mensen die slecht ter been zijn is dit een belemmering.

In een aantal wijken zijn volgens de gemeente  verbeteringen doorgevoerd. De afgelopen jaren is bereikt dat buslijn 174 Amstelveen Noordwest bedient, en sinds december rijdt buslijn 199 weer via Ziekenhuis Amstelland naar Busstation Amstelveen. 'Bijzonder aandachtspunt blijven de wijken Kostverloren en Kronenburg', zegt Ellermeijer. 'Daarom zetten we hier nu op in.'

Bewoners van de wijken worden per brief uitgenodigd een online vragenlijst in te vullen. Het onderzoek loopt tot en met 2 oktober 2020.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.