Onderzoek naar schuldhulpverlening in Amstelveen

Onderzoek naar schuldhulpverlening in Amstelveen

Amstelveen – De gemeente heeft opdracht gegeven om te onderzoeken of de schuldhulpverlening in Amstelveen goed verloopt. Het onderzoek zal ongeveer een half jaar duren en wordt uitgevoerd door BMC Onderzoek.

De gemeente Amstelveen is verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening aan de inwoners van de gemeente. De gemeentelijke rekenkamercommissie, die onderzoekt of het beleid van de gemeente goed wordt uitgevoerd, wil volgens een persbericht van de gemeente weten hoe effectief de schuldhulpverlening is. Daarnaast moet er onderzocht worden hoe het is gesteld met de toegang tot de schuldhulpverlening en hoe mensen die kampen met schulden worden behandeld.

Oplossing

De gemeente probeert met een integraal aanbod op maat zo veel mogelijk problematische schulden te voorkomen. In die gevallen waar toch problematische schulden ontstaan, wordt door de inzet van schuldhulpverlening naar een structurele oplossing gezocht. Door schuldhulpverlening wil de gemeente de mogelijkheid van inwoners vergroten om aan de samenleving deel te nemen.

De rekenkamercommissie hoopt dat het onderzoek er toe kan leiden dat de schuldhulpverlening in Amstelveen zal worden verbeterd. Het onderzoek gaat deze maand van start en wordt uitgevoerd door BMC Onderzoek. Dit adviesbureau is in 1986 opgericht met als doel om de bedrijfsvoering binnen de overheid te verbeteren.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties