Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66)

Onderzoek naar volledig nieuwe school in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Gemeente Amstelveen onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een volledig nieuwe school voor voortgezet onderwijs in het uiterste zuiden van de gemeente (omgeving Westwijk/ De Scheg) om het groeiende aantal leerlingen in de komende jaren een plek te kunnen bieden.

Dat zegt wethouder Frank Berkhout (D66, Onderwijs) in een interview met AmstelveenZ Magazine, dat vandaag is verschenen.

Amstelveen betrekt Aalsmeer nauw bij het onderzoek omdat ook vanuit Aalsmeer de behoefte er is, zo blijkt uit leerlingenprognoses. Momenteel kent Amstelveen vier VO-scholen: HWC, KKC, Amstelveen College en Panta Rhei. Met een nieuwe school in het zuiden van de gemeente zou daar dan mogelijk op termijn een vijfde bijkomen.

Medio dit jaat gaat ook de bouw van een volledig nieuw Hermann Wesselink College van start en eveneens zijn er plannen voor ver/nieuwbouw van het Keizer Karel College.

 


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.