Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66)

Onderzoek naar volledig nieuwe school in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Gemeente Amstelveen onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een volledig nieuwe school voor voortgezet onderwijs in het uiterste zuiden van de gemeente (omgeving Westwijk/ De Scheg) om het groeiende aantal leerlingen in de komende jaren een plek te kunnen bieden.

Dat zegt wethouder Frank Berkhout (D66, Onderwijs) in een interview met AmstelveenZ Magazine, dat vandaag is verschenen.

Amstelveen betrekt Aalsmeer nauw bij het onderzoek omdat ook vanuit Aalsmeer de behoefte er is, zo blijkt uit leerlingenprognoses. Momenteel kent Amstelveen vier VO-scholen: HWC, KKC, Amstelveen College en Panta Rhei. Met een nieuwe school in het zuiden van de gemeente zou daar dan mogelijk op termijn een vijfde bijkomen.

Medio dit jaat gaat ook de bouw van een volledig nieuw Hermann Wesselink College van start en eveneens zijn er plannen voor ver/nieuwbouw van het Keizer Karel College.

 


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 10:47

Druk op Amstelveense noodopvang neemt toe; scholen bereiden zich voor op Britse variant

Amstelveen - Hoewel op dit moment de situatie nog houdbaar is op scholen en bij opvangorganisaties in Amstelveen, meldt de gemeente dat de druk op de noodpvang toeneemt, groepen vol dreigen te raken en het lastiger wordt om de noodopvang te bemensen. Daarbij bereiden scholen zich voor op de Britse corona-variant.