Vernielingen in het Oude Dorp afgelopen weekeinde

'Onduidelijkheid bij ondernemers Oude Dorp over gebruik beveiligingscamera’s’

Amstelveen – Volgens VVD-raadslid Benajmin Smalhout hebben veel ondernemers in het Oude Dorp, nadat daar afgelopen weekeinde een bizarre slooptocht plaatsvond, aangegeven dat het voor hen niet duidelijk is in hoeverre zij beveiligingscamera’s mogen gebruiken om de eigen bezittingen te beschermen. ‘Ik wil dat dit duidelijker wordt voor ondernemers,’ zo pleit Smalhout na de gebeurtenissen in het oude centrum van Amstelveen.

De VVD bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan het Oude Dorp en sprak met diverse ondernemers en bewoners nadat een groep vandalen 's nachts ruiten van diverse panden, auto’s en werkmaterieel hadden ingegooid en andere vernielingen hadden gepleegd.

oude_dorp_smalhout_ellermeijer.jpg
Rob Ellermeijer en Benjamin Smalhout

Daadkrachtig optreden

Volgens Amstelveens wethouder Rob Ellermeijer moet er daadkrachtig worden opgetreden tegen vandalisme in Amstelveen. ‘Vandalisme tolereren wij niet,’ zegt Ellermeijer, die diverse ondernemers sprak na de slooptocht. ‘Ondernemers hebben het in deze tijd al moeilijk genoeg. Een zwaar beschadigde pui met duizenden euro’s schade is voor ondernemers in deze tijd een extra klap in het gezicht.’

Volgens Ellermeijer tonen de getroffen ondernemers veerkracht: ‘Gelukkig zijn de ondernemers in het Oude Dorp weerbaar en laten zij zich niet uit het veld slaan door dit doelloos vandalisme’, aldus de wethouder. De VVD meldt dat er volgens bewoners ook hoeveelheden lege flacons lachgas zijn gevonden op straat.

In gesprek

De VVD zegt in gesprek te willen blijven met ondernemers en bewoners in het Oude Dorp: ‘Ik wil kijken wat de mogelijkheden zijn voor ondernemers en bewoners om dit soort acties te voorkomen’, aldus Smalhout. Het raadslid staat open voor contact en is bereikbaar via b.smalhout@amstelveen.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.