‘Ongelofelijk al 5 jaar geleden terwijl het nog zo vers in ons geheugen en ons hart zit’

Amstelveen - ‘Altijd in ons hart. Vergeten doen we nooit.' Met die boodschap staat de Amstelveense sportschool Buenting vandaag stil bij de MH17-ramp, precies 5 jaar geleden. Ook Albert Heijn Middenhoven laat van zich horen: 'Het leven gaat door, maar toch denken we nog regelmatig aan je'. 

Bij de MH17-ramp kwamen 298 mensen om het leven onder wie zes Amstelveners: het gezin Gunawan (Sherryl, Darryl, Budy en Irene) en het stel Frank van der Weide en Helen Borgsteede.

Sherryl (14), talentvol lid van het Buenting dansteam en werkzaam bij de toenmalige Spar aan de Van der Hooplaan en muziekfanaat Darryl (19) waren net als hun ouders geliefd; het gezin Gunawan stond bekend als een talentvol, bruisend gezin, dat geworteld was in de lokale samenleving. Vader Hadiono 'Budy' Gunawan werkte bij Malaysia Airlines. Moeder Irene werkte bij Albert Heijn in Middenhoven. Het supermarktfiliaal deed vandaag ook een boodschap uit: 'Vandaag is een dag als andere, of toch niet... Het leven gaat door, maar toch denken we nog regelmatig aan je.'

De Amstelveense sportschool Buenting meldt op Facebook.‘Vandaag staan wij weer even stil en herdenken de verschrikkelijke ramp van de MH17. Ongelofelijk al 5 jaar geleden terwijl het nog zo vers in ons geheugen en ons hart zit’.

Heleen Borgsteede was leerkracht op de Amstelveense basisschool De Cirkel. Samen met haar partner Frank van der Weide waren ze een graag gezien stel in de korfbalwereld; ze waren zeer actief bij de Amsterdamse korfbal- en tennisvereniging Triaz.

 

Foto bovenaan artikel: In Museum Jan van der Togt in Amstelveen werd in 2015 een speciale herdenkingstentoonstelling gehouden, bestaand uit een speciaal MH17-monument van circa vijfduizend zonnebloemen en een kunstwerk van Bas Meeuws.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.