GroenLinks

'Ongelukken door smalle brug op fietspad Zwarte Pad': GroenLinks wil breder exemplaar

Amstelveen - Na twee ongelukken met fietsers op het Zwarte Pad afgelopen week, roept GroenLinks Amstelveen op om de brug die vlakbij de ingang naar heempark ‘De Braak’ ligt te verbreden én om fietspaden in het algemeen veiliger te maken. Dinsdag raakten twee fietsers gewond bij de brug. 

GroenLink-politici Stieneke Kruijer en Simon Lutznamen namen een kijkje bij de volgens hen 'notoir gevaarlijke'  plek op het fietspad. Ze werden op de twee fietsongelukken gewezen door bezorgde burger Tom van den Boer.

Smal fietspad

‘Bij het eerste ongeval sloeg een fietser over de kop. Gelukkig had hij een helm op. Bij het tweede ongeluk liep een fietser een lelijke hoofdwond op en moest 112 worden gebeld’. Beide ongelukken werden volgens GroenLinks veroorzaakt doordat er te weinig ruimte was om elkaar te ontwijken: 'Het fietspad is hier smal. Het is er maar 220 ccentimeter breed.'

Moeilijkheden

Volgens Stieneke Kruijer is dat vragen om moeilijkheden: 'Twee fietsers kunnen elkaar net kruisen, maar zodra er nog een fietser verschijnt met een hogere snelheid, die b.v. wil inhalen dan gaat het mis.' GroenLinks vraagt al tijden om de fietsers beter te beschermen en om de fietspaden veiliger te maken. Bij het zwarte pad gaat het vooral om verbreding en het aanpakken van de gevaarlijke oversteekpunten.

Bredere brug

Simon Lutz merkt op: 'Deze route wordt dagelijks door duizenden fietsers gebruikt: kinderen die naar school gaan, forenzen maar ook recreatieve fietsers. Wij vragen de gemeente daarom met klem om er op korte termijn werk van te maken dit pad te verbeteren en met name deze brug te vervangen door een breder exemplaar.'

Meld een ongeluk

De raadsleden roepen de bewoners op om fietsongelukken te melden: 'Op de site van de Fietsersbond Amsterdam is een gele knop (klik hier, red.) waarmee je sinds een paar maanden ongelukken kunt melden, ook in Amstelveen. Het is belangrijk voor de politiek dat zij weten waar zogenoemde ‘hotspots’ zijn waar veel ongelukken gebeuren, zodat er iets aan kan worden gedaan,' aldus Lutz. 


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.