Davey Photography, Pieter Schilt
112

Ongeval Legmeerdijk: scooterbestuurder had te diep in glaasje gekeken

Amstelveen - Uit onderzoek naar het ongeval dat zondagavond op het fietspad van de Legmeerdijk ter hoogte van de Marshallsingel plaatsvond, is gebleken dat een beschonken scooterbestuurder twee dames heeft aangereden

Dat meldt politiewoordvoering desgevraagd aan AmstelveenZ.nl. Over de oorzaak van het ongeval bestond enige tijd onduidelijkheid. Hulpdiensten werden gisterenavond met grote spoed opgeroepen vanwege het incident op de Legmeerdijk.

Het blijkt dat allebei de vrouwen rond half negen op het fietspad zijn aangereden door de scooterrijder. Beide vrouwen moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht na de botsing. Het is onbekend hoe de slachtoffers er aan toe zijn.

De bestuurder van de scooter was een 19-jarige man. Hij werd na het ongeval aangehouden; uit onderzoek bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd om te mogen rijden. De man is maandagmorgen door de politie gehoord. De politie meldt dat de man vanmiddag na verhoor is heengezonden.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.