DPDB
112

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.

Het kruispunt is sinds vorig jaar een zogenoemd 'Diverging Diamond Interchange' (afgekort DDI)' en is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9.

Het speciale kruispunt, dat is uitgerust met camera's, zorgt ervoor dat aan de verdiepte ligging van de nieuwe snelweg gebouwd kan worden, terwijl verkeer erom heen kan rijden. Automobilisten rijden een deel in tegengestelde richting over de Keizer Karelweg om de A9 te kunnen passeren: het is een belangrijke verbinding tussen Amstelkveen Noord en Zuid

Vanmiddag ging dat niet goed, overigens niet voor het eerst. Het kruispunt kwam vorig jaar nog landelijk in het nieuws toen Patty Brard er betrokken raakte bij een botsing

Vanmiddag botste de bestuurder van een personenwagen door nog onduidelijke oorzaak in de flank van een andere personenwagen met blikschade tot gevolg.

112_ddi_kkw_dpdb.jpg

Er vielen vanmiddag geen gewonden, maar het kruispunt moest worden afgesloten en beide wagens moesten worden afgesleept. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de botsing. De tijdelijke afsluiting zorgde voor extra drukte in de omgeving.

112_ongeval_di2_dpdb.jpg

Foto's: Davey Photorgraphy, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.