DPDB
112

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.

Het kruispunt is sinds vorig jaar een zogenoemd 'Diverging Diamond Interchange' (afgekort DDI)' en is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9.

Het speciale kruispunt, dat is uitgerust met camera's, zorgt ervoor dat aan de verdiepte ligging van de nieuwe snelweg gebouwd kan worden, terwijl verkeer erom heen kan rijden. Automobilisten rijden een deel in tegengestelde richting over de Keizer Karelweg om de A9 te kunnen passeren: het is een belangrijke verbinding tussen Amstelkveen Noord en Zuid

Vanmiddag ging dat niet goed, overigens niet voor het eerst. Het kruispunt kwam vorig jaar nog landelijk in het nieuws toen Patty Brard er betrokken raakte bij een botsing

Vanmiddag botste de bestuurder van een personenwagen door nog onduidelijke oorzaak in de flank van een andere personenwagen met blikschade tot gevolg.

112_ddi_kkw_dpdb.jpg

Er vielen vanmiddag geen gewonden, maar het kruispunt moest worden afgesloten en beide wagens moesten worden afgesleept. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de botsing. De tijdelijke afsluiting zorgde voor extra drukte in de omgeving.

112_ongeval_di2_dpdb.jpg

Foto's: Davey Photorgraphy, Davey Baas


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:05

Amstelveen van voorheen (305)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 305 een zeer fraaie prentbriefkaart van Nes aan de Amstel van meer dan honderd jaar geleden.

112 gisteren 10:10

Opnieuw vernielingen Middenhoven

Amstelveen - In Middenhoven in Amstelveen Zuid zijn in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw vernielingen gepleegd door rondhangende jeugd. Ditmaal werden rond het winkelcentrum vernielingen gepleegd. Onder andere een haringkar was doelwit.