DPDB
112

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.

Het kruispunt is sinds vorig jaar een zogenoemd 'Diverging Diamond Interchange' (afgekort DDI)' en is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9.

Het speciale kruispunt, dat is uitgerust met camera's, zorgt ervoor dat aan de verdiepte ligging van de nieuwe snelweg gebouwd kan worden, terwijl verkeer erom heen kan rijden. Automobilisten rijden een deel in tegengestelde richting over de Keizer Karelweg om de A9 te kunnen passeren: het is een belangrijke verbinding tussen Amstelkveen Noord en Zuid

Vanmiddag ging dat niet goed, overigens niet voor het eerst. Het kruispunt kwam vorig jaar nog landelijk in het nieuws toen Patty Brard er betrokken raakte bij een botsing

Vanmiddag botste de bestuurder van een personenwagen door nog onduidelijke oorzaak in de flank van een andere personenwagen met blikschade tot gevolg.

112_ddi_kkw_dpdb.jpg

Er vielen vanmiddag geen gewonden, maar het kruispunt moest worden afgesloten en beide wagens moesten worden afgesleept. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de botsing. De tijdelijke afsluiting zorgde voor extra drukte in de omgeving.

112_ongeval_di2_dpdb.jpg

Foto's: Davey Photorgraphy, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.