DPDB
112

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.

Het kruispunt is sinds vorig jaar een zogenoemd 'Diverging Diamond Interchange' (afgekort DDI)' en is aangelegd vanwege de verbouwing van de A9.

Het speciale kruispunt, dat is uitgerust met camera's, zorgt ervoor dat aan de verdiepte ligging van de nieuwe snelweg gebouwd kan worden, terwijl verkeer erom heen kan rijden. Automobilisten rijden een deel in tegengestelde richting over de Keizer Karelweg om de A9 te kunnen passeren: het is een belangrijke verbinding tussen Amstelkveen Noord en Zuid

Vanmiddag ging dat niet goed, overigens niet voor het eerst. Het kruispunt kwam vorig jaar nog landelijk in het nieuws toen Patty Brard er betrokken raakte bij een botsing

Vanmiddag botste de bestuurder van een personenwagen door nog onduidelijke oorzaak in de flank van een andere personenwagen met blikschade tot gevolg.

112_ddi_kkw_dpdb.jpg

Er vielen vanmiddag geen gewonden, maar het kruispunt moest worden afgesloten en beide wagens moesten worden afgesleept. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de botsing. De tijdelijke afsluiting zorgde voor extra drukte in de omgeving.

112_ongeval_di2_dpdb.jpg

Foto's: Davey Photorgraphy, Davey Baas


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.