Dan Freeman Photo (via www.visumbuitenland.nl)
Advertorial Zakelijk

Online visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland

Denk je over een reis naar Nieuw-Zeeland? Bij het plannen van een dergelijke trip komt best wat kijken. Zo heb je voor het land een visum nodig. Gelukkig is dat tegenwoordig makkelijk online te regelen, via www.visumbuitenland.nl. “Voor Nieuw-Zeeland is het mogelijk om een elektronisch visum aan te vragen. Dit visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort. Wanneer je paspoort bij het inchecken wordt gescand, ziet men dat je een geldig visum hebt,” aldus Fiona van der Weijden van Visumbuitenland.nl.

Nieuw-Zeeland is één van de landen die werkt met een elektronisch visum. “Voorheen moest je bij een visumaanvraag je paspoort naar de ambassade sturen. Dat was niet alleen veel gedoe, het kostte ook onnodig veel tijd. Tegenwoordig kun je het online regelen.” Nieuw-Zeeland is niet het enige land dat werkt met een online aanvraag. “Steeds meer landen kiezen voor dit systeem. Via onze website kun je bijvoorbeeld ook een online een visum aanvragen voor Canada, India, Australië en de VS.”

Bij Visumbuitenland merken ze dat Nieuw-Zeeland nog steeds in trek is als reisbestemming. “Het is één van die landen waar mensen graag eens in hun leven naartoe willen. Een reis waar men voor spaart. Wekelijks krijgen we zo’n twintig tot dertig visa-aanvragen binnen per land waarin wij actief zijn.” Een visum voor Nieuw-Zeeland is twee jaar geldig. “Met het visum kun je twee jaar onbeperkt naar het land reizen. Aan de reisduur zitten wel beperkingen: je mag er maximaal drie maanden achtereen verblijven. Per jaar gaat het om een verblijfsperiode van maximaal zes maanden, met een tussenpauze na drie maanden.”

Het land hanteert wel strenge regels voor het aanleveren van documenten. Bijvoorbeeld wat betreft de pasfoto. “We beoordelen daarom zelf eerst de pasfoto. Op de foto mag je niet lachen. Er mag geen schaduw te zien zijn, of een flits op een bril. Dan kan het systeem uitgaan van een tweede persoon op de foto. Ook moet de achtergrond neutraal zijn. Een foto van een pasfoto, bijvoorbeeld gemaakt met de telefoon, kan alleen wanneer de foto naar de juiste maat te croppen is.” De regels wat betreft documenten zijn terug te vinden op de website.

Daar is ook informatie te vinden over de coronamaatregelen en restricties die gelden in het land. “Wekelijks wordt deze informatie, indien nodig, aangepast. Voor Nieuw-Zeeland gelden nu geen restricties. Je hoeft niet te bewijzen dat je bent gevaccineerd, of een recent testresultaat te laten zien.” Het bedrijf hoopt zijn diensten de komende tijd verder uit te kunnen breiden. “Er is nu nog een aantal landen op slot. Hopelijk vervallen de restricties ook daar spoedig, zodat we voor nog meer bestemmingen de online visumaanvraag kunnen aanbieden.”

Kijk voor meer informatie op www.visumbuitenland.nl.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.