Dan Freeman Photo (via www.visumbuitenland.nl)
Advertorial Zakelijk

Online visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland

Denk je over een reis naar Nieuw-Zeeland? Bij het plannen van een dergelijke trip komt best wat kijken. Zo heb je voor het land een visum nodig. Gelukkig is dat tegenwoordig makkelijk online te regelen, via www.visumbuitenland.nl. “Voor Nieuw-Zeeland is het mogelijk om een elektronisch visum aan te vragen. Dit visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort. Wanneer je paspoort bij het inchecken wordt gescand, ziet men dat je een geldig visum hebt,” aldus Fiona van der Weijden van Visumbuitenland.nl.

Nieuw-Zeeland is één van de landen die werkt met een elektronisch visum. “Voorheen moest je bij een visumaanvraag je paspoort naar de ambassade sturen. Dat was niet alleen veel gedoe, het kostte ook onnodig veel tijd. Tegenwoordig kun je het online regelen.” Nieuw-Zeeland is niet het enige land dat werkt met een online aanvraag. “Steeds meer landen kiezen voor dit systeem. Via onze website kun je bijvoorbeeld ook een online een visum aanvragen voor Canada, India, Australië en de VS.”

Bij Visumbuitenland merken ze dat Nieuw-Zeeland nog steeds in trek is als reisbestemming. “Het is één van die landen waar mensen graag eens in hun leven naartoe willen. Een reis waar men voor spaart. Wekelijks krijgen we zo’n twintig tot dertig visa-aanvragen binnen per land waarin wij actief zijn.” Een visum voor Nieuw-Zeeland is twee jaar geldig. “Met het visum kun je twee jaar onbeperkt naar het land reizen. Aan de reisduur zitten wel beperkingen: je mag er maximaal drie maanden achtereen verblijven. Per jaar gaat het om een verblijfsperiode van maximaal zes maanden, met een tussenpauze na drie maanden.”

Het land hanteert wel strenge regels voor het aanleveren van documenten. Bijvoorbeeld wat betreft de pasfoto. “We beoordelen daarom zelf eerst de pasfoto. Op de foto mag je niet lachen. Er mag geen schaduw te zien zijn, of een flits op een bril. Dan kan het systeem uitgaan van een tweede persoon op de foto. Ook moet de achtergrond neutraal zijn. Een foto van een pasfoto, bijvoorbeeld gemaakt met de telefoon, kan alleen wanneer de foto naar de juiste maat te croppen is.” De regels wat betreft documenten zijn terug te vinden op de website.

Daar is ook informatie te vinden over de coronamaatregelen en restricties die gelden in het land. “Wekelijks wordt deze informatie, indien nodig, aangepast. Voor Nieuw-Zeeland gelden nu geen restricties. Je hoeft niet te bewijzen dat je bent gevaccineerd, of een recent testresultaat te laten zien.” Het bedrijf hoopt zijn diensten de komende tijd verder uit te kunnen breiden. “Er is nu nog een aantal landen op slot. Hopelijk vervallen de restricties ook daar spoedig, zodat we voor nog meer bestemmingen de online visumaanvraag kunnen aanbieden.”

Kijk voor meer informatie op www.visumbuitenland.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:14

Toch meer ruimte voor vestiging flitsbezorgdiensten in Amstelveen

Amstelveen - Ondanks dat er een plan lag om flitskoeriersdiensten in de toekomst alleen nog toestemming te geven om vanaf bedrijventerreinen  te laten opereren in Amstelveen, hebben de politieke partijen VVD, D66 en GroenLinks een uitzondering op die regel afgedwongen. Onder strikte voorwaarden mogen de flitskoerierdiensten zich ook op eventueel andere locaties in Amstelveen vestigen, als die geschikt blijken.

112 vandaag 11:33

Drie ernstige ongelukken op een dag in Amstelveen: 'Houd je hoofd bij het verkeer'

Amstelveen - In Amstelveen vonden gisteren (donderdag 30 maart) drie behoorlijk ernstige ongelukken plaats, waarbij meerdere personen gewond raakten. Wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) roept inwoners op om extra alert te zijn in het verkeer. 'Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus houd écht je hoofd erbij als verkeersdeelnemer'.