Herbert Raat

Onrust in Amstelveense cultuursector: 'Gelijke monniken, gelijke kappen'

Amstelveen - In de Amstelveense cultuursector heerst verbazing en onbegrip dat tot dusver alleen uitzonderingen zijn gemaakt op de corona-maatregelen (max. 30 personen) bij tien Amsterdamse culturele instellingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Amstelveens wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wil opheldering.

Raat hoopt dat de Veiligheidsregio onder het mom van 'Gelijke monniken, gelijke kappen' serieus naar naar de Amstelveense situatie gaat kijken en daar waar mogelijk ook ontheffingen  zal verlenen. 'Kunst en Cultuur bestaat niet alleen in Amsterdam, maar ook in Amstelveen en bijvoorbeeld Aalsmeer,' zegt Raat. 

Jammer

Hij noemt het jammer dat er (nog) geen uitzonderingen gelden voor Amstelveense instellingen en vraagt zich af wat de beweegredenen daarvan zijn. 'Waarom wel een uitzondering voor Theater De Meervaart of Paradiso in Amsterdam en niet voor de Schouwburg of P60 in Amstelveen?', vraagt Raat zich bijvoorbeeld af.

In gesprek

Alleen tien Amsterdamse instellingen kregen van Femke Halsema, voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en burgemeester van Amsterdam, ontheffing van de maatregel om de groepsgrootte binnen een openbare ruimte tot 30 personen te beperken, maar rond de culturele instellingen in de Amstellandregio (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn) bleef het stil. 'We gaan in gesprek', zegt Raat. 

Uitzonderingspositie

Raat ziet ook mogelijkheden in Amstelveen en eventueel andere gemeenten in deze regio en hoopt plausibele antwoorden of verklaringen te krijgen van de Veiligheidsregio waarom tot dusver alleen Amsterdamse instellingen een uitzonderingspositie krijgen. 'Gelijke monniken, gelijke kappen', zegt Raat. 'We zijn tenslotte 1 regio en die bestaat niet alleen uit Amsterdam. We maken ons er hard voor dat ook Amstelveense en/of regio instellingen meer ruimte kunnen krijgen binnen de geldende corona-maatregelen, waarbij veiligheid voorop staat.' 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.