Hans Poll (Posthoorn) en Bob Bisschops (Ons Magazijn)
Advertorial Zakelijk

Ons Magazijn: de webshop van de lokale winkelier

Met de opkomst van grote online winkels hebben kleine zelfstandige ondernemers en traditionele winkeliers het de laatste jaren niet eenvoudig. Om die succesvolle en lokale zelfstandigen als Cigo de Posthoorn te ondersteunen en te laten bestaan is het online portaal Ons Magazijn ontwikkeld, dé webshop van jouw lokale winkelier. 

Het principe is simpel. Je bestelt via de website onsmagazijn.com jouw product. Kies bijvoorbeeld voor een boek, uit de boeken Top 10 van Cigo De Posthoorn. Dit boek wordt bij de Posthoorn op de Van der Hooplaan geleverd en kun jij gratis in de winkel ophalen (of laat je tegen een kleine vergoeding thuis bezorgen). ‘De omzet van het boek is helemaal voor de Posthoorn en niet voor een of andere grote keten. Zo ondersteun je de lokale winkelier en kun je toch vinden wat je zoekt’, zo zegt eigenaar van Ons Magazijn, Bob Bisschops.

Opboksen

Bob ontwikkelde samen met zijn partner Marc Dassen dit online platform. ‘Met vele jaren ervaring in de retail zagen we steeds meer kleine ondernemingen verdwijnen door de komst van grote geijkte webshops’, zegt Marc. ‘Winkelstraten raken leeg, omdat kleine ondernemingen niet kunnen opboksen tegen grote online winkels met duizenden artikelen in voorraad. Kleine ondernemers hebben daar simpelweg de ruimte en het geld niet voor. Door deze veranderingen in de markt zijn we op het idee gekomen deze winkels te helpen’, vult Bob zijn compagnon aan.

Groot assortiment

Inmiddels hebben al veel zelfstandige winkeliers in Nederland zich aangesloten bij Ons Magazijn en wordt het assortiment (dat nu al zo’n 45.000 artikelen aanbiedt, waaronder inkt en toners, kantoorartikelen, feestartikelen, elektronica en boeken) iedere maand met meer dan 5.000 nieuwe artikelen aangevuld. ‘Ik moest in de winkel vaak nee verkopen. Mijn voorraad is gewoonweg niet zo groot als de online-concurrent, maar de vraag is er wel. Daarom ben ik ontzettend blij met Ons Magazijn. Ik kan nu al meer dan 30.000 boeken aanbieden, hoe mooi is dat?’, zegt Hans Poll, Cigo Posthoorn.

Voor de lokale winkelier

Winkeliers zijn klaar voor de toekomst met hun eigen online platform. Klanten kunnen thuis een bestelling doen, maar ook in de winkel staat een bestelpaal waar je het volledige magazijn kunt inzien. ‘We hebben een jaar gewerkt aan de achterkant van deze webshop en worden nu groter en groter’, aldus Marc. ‘En de gezelligheid van een winkelstraat, het praatje met de eigenaar en de historische kleine onderneming blijft bestaan, daar doen we het voor.’

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens rond op de website www.onsmagazijn.com.

Cigo Posthoorn
Van der Hooplaan 191
Telefoon 020 641 75 75
facebook.com/cigodeposthoornamstelveen
www.onsmagazijn.com


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.