Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

De Amstellanddag is een jaarlijks evenement van Stichting Beschermers Amstelland. De jubileumeditie wordt getrakteerd op prachtige weersomstandigheden.

BEKIJK HIER DE ACTIVITEITEN

Amstelland is een prachtig gebied met een overvloed aan natuur, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden en speelt een belangrijke rol in het leven van veel jonge gezinnen. Om de jeugd nog meer te betrekken bij dit unieke gebied, staat de Amstellanddag dit jaar in het teken van 'Jeugd en Amstelland'.  

Speciaal voor jeugd

Er worden speciale activiteiten georganiseerd voor de jongere bezoekers op 14 extra locaties.  Tijdens de Amstellanddag openen bijna 50 locaties in heel Amstelland hun deuren voor bezoekers van alle leeftijden. Natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten, kunstliefhebbers en fijnproevers zullen allen iets vinden waar zij van kunnen genieten.

Stichting Beschermers Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland heeft als voornaamste doel het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden. Daarnaast streeft de stichting ernaar om recreatiemogelijkheden te bevorderen, met respect voor het landschap, de natuur en de cultuurhistorie. De Amstellanddag is een prachtig voorbeeld van hoe de stichting haar doelstellingen verwezenlijkt en de gemeenschap betrekt bij het behoud en de ontwikkeling van dit unieke gebied.

Voor meer informatie en het volledige programma kan men terecht op de website www.beschermersamstelland.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:54

Brug Ouderkerk zet teveel uit bij warmte: reparatie in avonden en nachten 22-26 juli

Amstelveen / Ouderkerk – Omdat het brugdek van Brug Ouderkerk bij warm weer te veel uitzet en dan klem komt te zitten bij het openen en sluiten, zal in de avonden en nachten van 22 tot 26 juli 2024 de ruimte tussen het brugdek en de stalen overgang aan het landhoofd (het rij-ijzer) worden vergroot.

Kunst & Cultuur gisteren 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen gisteren 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen 14 jul. 2024 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.