Ontwikkeling positieve testen in Amstelveen

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland geeft tijdens de paasdagen geen updates over het aantal nieuwe positive testen in Amstelveen en de regio. In bijgaande grafiek de ontwikkelingen van het aantal positieve testen in Amstelveen van 27 maart tot en met 11 april.

De GGD startte op 27 maart met het dagelijks publiceren van het aantal positieve testen per gemeente in deze regio. Het RIVM deed dat aanvankelijk ook, maar schakelde eind maart over op publicaties van het aantal ziekenhuisopnames in plaats van het aantal positieve testen.

198
Tot dusver is duidelijk dat 198 Amstelveners sinds het begin van de corona-uitbraak positief zijn getest op het virus. De verwachting is dat dat dat aantal na het paasweekeinde verder zal zijn toegenomen.

Er zijn geen cijfers bekend van het aantal genezingen, of het aantal testen dat in Amstelveen of de regio wordt afgenomen. Wel wordt er inmiddels meer getest dan in de beginfase van de uitbraak, waardoor ook meer besmettingen worden vastgesteld.

Ziekenhuisopnames
Het RIVM geeft dagelijks een overzicht van het aantal ziekenhuisopnames per gemeente (per 100.000 inwoners). Uit die gegevens (tot 13 april) blijkt dat van de Amsterdam-Amstelland-gemeenten in Amstelveen gemiddeld het meeste aantal inwoners in een ziekenhuis belanden vanwege een corona-besmetting (zie grafiek).

garf13-aprlzkh.jpg

GGD Amsterdam-Amstelland komt na de paasdagen met een nieuwe update. Tot dusver werden 1.519 inwoners uit deze regio positief getest. Van hen moest tot dusver circa eenderde (474 personen) opgenomen worden in een ziekenhuis. 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.