Ontwikkeling vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de laatste update van het RIVM zijn er inmiddels in totaal 75 Amstelveners positief getest op het Corona-virus (COVID-19), zoals de GGD Amsterdam gisterenavond reeds meldde.

De afgelopen dagen neemt het aantal positieve testen (vastgestelde besmettingen) in Amstelveen sterker toe dan voorheen. In bovenstaande grafiek is de ontwikkeling van het totaal aantal positieve testen in Amstelveen weergegeven sinds 5 maart, de dag dat voor het eerst een inwoner van Amstelveen positief werd getest.

Het is onbekend hoeveel mensen genezen zijn; voor zover bekend overleed tot dusver 1 Amstelveense inwoner aan COVID-19.

Nederland
In Nederland steeg het aantal positieve testen vandaag met 1104, tot 10.866. De afgelopen 24 uur werden 132 overlijdensgevallen gemeld bij het RIVM. In totaal heeft COVID-19 tot op heden en voor zover gemeld bij het RIVM aan 771 mensen in Nederland het leven gekost. 

Werkelijke besmettingen
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM vermeld wordt. Dit komt omdat (lang) niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Bron: RIVM


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.