Advertorial Zakelijk

Ontwikkelingen in de zorg met toekomstbestendig netwerk

Amstelveen - Met nieuwe technieken gaat er een wereld aan mogelijkheden open op gebied van zorg. E-health geeft patiënten de kans om de regie over eigen gezondheid te nemen. ICT-ontwikkelingen voor monitoring, consultatie en behandeling op afstand bieden perspectief voor de toekomst van de zorg.

Voordelen zorg op afstand
Sommige patiënten moeten regelmatig voor kleine controles langs de dokter. Dit kost vaak veel tijd. Als klachten ineens ontstaan of verergeren duurt het juist vaak lang voordat je terecht kunt. Door technologische ontwikkelingen in de zorg is het mogelijk om op afstand belangrijke waardes van patiënten in de gaten te houden. Zo hoeft een patiënt niet elke week langs te komen maar kan er wel ingegrepen worden indien nodig. Voor sommige consulten kun je ook kiezen voor videobellen.

Alleen naar het ziekenhuis als het echt nodig is, maar wel altijd en overal de zorg kunnen krijgen als dit nodig is, is ook een groot voordeel voor artsen. Met het toenemende personeelstekort is dat een grote tijdwinst; minder administratieve lasten en meer tijd voor patiënten die deze zorg nodig hebben.

Ouderenzorg op afstand
De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder en er vindt enorme vergrijzing plaats. Er is niet genoeg ruimte in verzorgingstehuizen om deze ouderen te verzorgen, niet genoeg thuishulp beschikbaar en de kosten lopen snel op. Er komen steeds meer technologische oplossingen op de markt waardoor ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Hulp van apps en apparaten
E-health ontwikkelt zich snel. Van een app die dementerende patiënten kan volgen tot apparaten die helpen bij dagelijkse handelingen, zoals een robotarm. En dit is slechts een kleine greep, wie weet wat de toekomst brengt.

Stabiele zorg met een stabiele verbinding
Al deze ontwikkelingen en mogelijkheden vragen wel veel van onze (koper)kabel. Als je medisch afhankelijk bent van een internetverbinding moet deze supersnel en stabiel zijn. Gelukkig worden ook daarin stappen gemaakt. Zoals de komst van glasvezel. Internetverbindingen via glasvezel zijn een stuk sneller dan bestaande infrastructuren. Met als grootste voordelen de hoge snelheid en de betrouwbaarheid. Bovendien is de capaciteit van glasvezel oneindig, omdat glasvezel via licht werkt, hiermee kunnen we jaren vooruit.
logo_efiber.png

(Advertorial)

 


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).