Arjen Siegmann (CDA-fractievoorzitter) en Bert Rouwenhorst (CDA-burgerlid) bij Winkelcentrum Waardhuizen

Ook CDA pleit voor terugkeer supermarkt Winkelcentrum Waardhuizen

Amstelveen - De lokale politiek mengt zich nadrukkelijk in de situatie rond Wikelcentrum Waardhuizen, waar supermarkt Coop (na de fusie met Plus) recent de deuren slootNa Actief voor Amstelveen pleit ook het CDA voor een nieuwe invulling van het pand. ‘Dat moét een supermarkt zijn,’ zegt fractievoorzitter Arjen Siegmann.

En als het aan het CDA ligt is er haast mee geboden: 'Met sommige dingen kun je niet wachten. Het winkelcentrum Waardhuizen is een klein centrum met verschillende winkels, een kapper, snackbar en speciaalzaken. Het vormt voor veel mensen een natuurlijk middelpunt van de wijk en veel ouderen zijn afhankelijk van de supermarkt. Sinds twee weken is de Coop aldaar gesloten, zonder dat er enige informatie is over wat er gaat gebeuren. De CDA-ers in Amstelveen maken zich hier enorm druk over.’

Rollator

Siegmann: 'Een supermarkt is voor dit centrum een belangrijk onderdeel. Mensen komen er voor hun dagelijkse boodschappen. Veel mensen moeten nu uitwijken naar Middenhoven. Voor ouderen is dat echt wel een probleem. Probeer maar eens met een rollator zo’n afstand af te leggen.'

Raadsvergadering

Het CDA sprak de afgelopen week met bezoekers van het winkelcentrum, die beamen dat er snel wat moet gebeuren. Siegmann 'Je kunt zoiets niet lang laten duren. Een winkelcentrum geeft leven aan een wijk en is een plek van ontmoeting.' Tijdens de raadsvergadering van 22 februari 2023 zal het CDA het onderwerp aanroeren in de gemeenteraad.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.