De Turftrapster in het Oude Dorp

Ook De Turftrapster brengt een duidelijke boodschap: 'Stop geweld tegen vrouwen'

Amstelveen - Gemeente Amstelveen vraagt in het kader van de internationale campagne Orange The World ook dit jaar weer volop aandacht om geweld tegen vrouwen te stoppen. Ook het beeld De Turftrapster in het Oude Dorp straalt die boodschap sinds gisteren uit: het beeld heeft een Orange The World Cape om.

Gisterenavond gaf wethouder Floor Gordon de aftrap voor de lokale campagne van Orange The World. Ze deed dat in een speech bij het raadhuis en zette haar woorden daarna kracht bij door oranje verlichting te ontsteken bij het kunstwerk Whispering Seaweed op het Keizer Karelplein.

Wethouder Floor Gordon en Ingrid Ambagstheer van de Soroptimisten bij het kunstwerk Whispering Seaweed van Margot Berkman.jpg

Tijdens Orange The World worden diverse gebouwen en objecten in Amstelveen oranje uitgelicht. Het thema  is dit jaar ‘Veilig, overal en altijd’. Het beeld de Turftrapster, een van de bekendste beelden van Amstelveen, is naast een cape ook voorzien van een pamflet waarin vrouwen die te maken hebben met geweld wordt opgeroepen dat te melden. Dat kan telefonisch via nummer 0800-2000 of online via geweldtegenvrouwenmelden.nl .

Gordon: 'Het gaat om meer dan fysiek geweld achter de voordeur of vrouwenmoord', licht Gordon toe. 'Geweld tegen vrouwen kan ook intimidatie zijn, tijdens het uitgaan, op de werkvloer, online of in de sportschool. We mogen nooit wegkijken als we hier getuige van zijn', vervolgt de wethouder.

De wethouder roept Amstelveners op naast haar te staan in de strijd tegen geweld jegens vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven. 'Als iedereen medestander wordt, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen. Iedereen kan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.