Vlnr: wethouder Herbert Raat (VVD), Joris Thomassen (Poppentheater), Anne-Mieke van der Vet (D66), Rubiah Balsem (gemeente), theaterdirecteur Myrthe Schuuring

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.

De garantiesubsidie dient om het nettoverlies voor de periode vanaf de sluiting tot het einde van het jaar te dekken, om noodzakelijke aanpassingen aan het theater te doen en om een innovatief aanbod te ontwikkelen binnen de beperkingen van de anderhalvemetersamenleving.

Buiten de gebaande paden

'Het is noodzakelijk om buiten de gebaande paden te denken. Het is goed om te zien dat het Amstelveens Poppentheater hier actief mee bezig is', zegt wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD). 'Ook zoekt het theater de samenwerking op met onder andere het Cobra Museum en Museum JAN. Dat is belangrijk om samen deze crisis door te komen en daarmee tegelijkertijd een breder publiek te kunnen aanspreken.'

Innoveren

Het Poppentheater wil graag vernieuwen en innoveren om toekomstbestendig te worden en een breder lokaal publiek aan te spreken. Daarom zet de directie onder meer in op een televisieprogramma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar via de lokale omroep (RTVA). Ook een pop-uptheater op instellingen voor gehandicapte kinderen en in Museum JAN behoren tot de plannen.

Ook heeft het Poppentheater in juli een extra zomerprogrammering gedraaid om iets extra’s te doen voor de kinderen en ouders die het theater drie maanden hebben moeten missen.  

Fondsen

Het Poppentheater heeft naast de garantiesubsidie een aanvraag ingediend voor kwijtschelding van de huur of gemeenschappelijke lasten waarvoor het college op 28 juli de voorwaarden heeft vastgesteld. Daarnaast doet het een tweede aanvraag voor de landelijke TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) voor een tegemoetkoming in de vaste lasten. Het Poppentheater ontvangt reeds een overbruggingssubsidie van het Fonds Podiumkunsten in het kader van de SKIP-regeling (Kleinschalige en incidentele programmering).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.