Politie.nl
112

Ook inval in Amstelveen in onderzoek naar handel en grootschalige invoer drugs

Amstelveen – In een onderzoek naar handel en grootschalige invoer van drugs, waarbij in totaal elf verdachten zijn aangehouden, is ook een inval in Amstelveen gedaan.

Bij doorzoekingen in 22 woningen in diverse gemeenten, waaronder Amsterdam en Amstelveen, heeft de recherche in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek richtte zich op drugshandel- en invoer via de havens van Antwerpen en Rotterdam, waarbij de politie van Noord-Holland, Amsterdam en Rotterdam samenwerkten. Het onderzoek werd opgestart na het aantreffen van liefst 4200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen dit voorjaar (foto).

De aangehouden verdachten die eind november werden gearresteerd variëren in leeftijd tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november vast in volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot een één groep, waarbij elk een afzonderlijk rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Bron: politie.nl


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.