Micaro in het Oude Dorp in Amstelveen

Oosterse perfectie bij Micaro in het Oude Dorp

Amstelveen - Amstelveen is een nieuw, Aziatisch restaurant rijker. In het Oude Dorp is het exclusieve Micaro gevestigd, waar chefkok Ming streeft naar oosterse perfectie. 

Culinair hoogstaand 

‘Micaro is een Aziatisch restaurant waar we voornamelijk Japanse en oud-Chinese technieken gebruiken’, vertelt chefkok Ming. ‘Alles wordt klaargemaakt op een authentieke manier, met respect voor de natuur. Alleen de mooiste, meest pure en biologische producten hebben wij in de keuken. Van verschillende seizoensgroenten tot een mooi stuk vlees en van vis uit Tokio tot bijpassende, exclusieve wijnen.’ 

Tasting 

Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen heeft chefkok Ming de nodige ervaring opgedaan. Je kunt kiezen uit drie verschillende tasting-menu’s, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef. ‘Het is fantastisch als een gast vertrouwen in ons heeft en zegt: ‘maak maar wat’. Dan vragen we naar het budget en gaan we naar aanleiding daarvan de keuken in.’  

Chefkok Ming spreekt vol passie over zijn technieken: ‘Hier gebruiken we de oude techniek om onder andere sushirijst klaar te maken. Dat is zo’n andere manier van sushi maken. We koken de rijst ook nooit eerder dan een half uur voor openingstijd.’ Ook over het vlees en de vis is goed nagedacht. Ming werkt bij Micaro onder andere met de exclusievePalmesteyn Runderenvan hetFranse ras Blonde d’Aquitaineen de beroemdeJapans Wagyu-runderen. 

Restaurant Micaro 03.jpg

Verse producten 

‘Het vlees komt bij een vriend vandaan. Hij heeft 2000 koeien lopen op 1300 hectaren land. Ik weet precies hoe de dieren leven en wat ze eten. Alle groenten komen uit Parijs, van de markt in Rungis. We kopen alleen maar seizoensproducten en alles is verser dan vers. De vis laten we overkomen vanuit Japan, van de markt uit Tokio. We gebruiken exclusieve, verse wasabi, die we aan tafel raspen. Dat kost een hoop, maar het is zo’n andere smaakbeleving. Daar ben ik trots op.’ 

De wijnen worden geïmporteerd uit Frankrijk en er zijn wijnarrangementen beschikbaar bij de verschillende gangen. Ook kun je kiezen uit Sake en goede whiskey. ‘We hebben twintig soorten Sake en kunnen veel kanten op. Bij elk gerecht een andere Sake proberen? Geen probleem.’

‘Het is een beleving die het proeven waard is’

Leerschool 

‘Alles heb ik van mezelf geleerd’, vertelt Ming. ‘Ik denk aan vroeger en probeer tijdens het koken die smaken en geuren weer terug te halen. We hebben thuis altijd op deze manier gegeten. De oude technieken kennen geen e-nummers. Die hebben geen smaakversterkers nodig. Er zijn veel handelingen nodig met weinig producten. Zo wordt het vlees gerijpt in een rijpingskast met Himalaya-zout. Het circuleert dan door de kast en naarmate de tijd vordert, worden de smaken meer nootachtig en intenser. Het is een beleving die het proeven waard is.  

Deze oude techniek geef ik graag door aan de volgende generatie. Veel koks komen bij mij in de leer, om zo alles door te kunnen geven en samen Micaro tot een succes te maken. We willen natuurlijk veel meer vestigingen openen!’ 

Restaurant Micaro 06.jpg

Ongekende kwaliteit 

‘Mijn doel is dat mensen genieten van ongekende kwaliteit sushi en sashimi, en mooi stuk Wagyu en biefstuk. Alles is met liefde bereid en opgemaakt. Puur en eerlijk, op de juiste temperatuur en met de mooiste ingrediënten. Daar ben ik heel streberig voor. We hebben veel geld geïnvesteerd om onze gasten authentieke Aziatische gerechten te kunnen laten proeven en alleen het beste van het beste te serveren. De kwaliteit is hoog en ik streef naar perfectie, tot in de kleinste detail.'

‘Bij Micaro kun je momenteel terecht voor een diner, maar in maart wordt er uitgebreid met een grootse sushilunch, waaronder een bijzondere vegetarische sushilijn die we nu aan het uitproberen zijn. We zijn heel benieuwd wat onze gasten hiervan gaan vinden. En medio maart zijn er plannen om te beginnen met afhalen en bezorgen.’

Restaurant Micaro 
Dorpsstraat 90 
1182 JH Amstelveen 

Restaurant Micaro 10.jpg

Dit betreft een advertorial.


Meer nieuws

Horeca vandaag 14:27

Restaurant Kai: van klassiekers naar innovatie

Amstelveen - Na maanden van drukke avonden en enthousiaste klanten heeft Restaurant Kai besloten om haar menu te vernieuwen en uit te breiden. Het populaire Thais restaurant heeft zijn klanten weten te verrassen met een vernieuwd aanbod van gerechten, geïnspireerd door de rijke en gevarieerde smaken van Thailand.

Kunst & Cultuur vandaag 13:44

Young Rebels Amstelveen stelen de show bij lancering nieuwe Cultuurvisie

Amstelveen - De Young Rebels, bestaande uit diverse jongeren van 14 tot 23 jaar die samen evenementen creëren en de stad cultureel in beweging zetten, hebben gisteren tijdens de presentatie van de nieuwe Cultuurvisie Amstelveen 2025-2028 de show gestolen.

112 gisteren 17:15

Gewonde bij overval op bedrijf Noorddammerweg

Amstelveen - Omstreeks 15.45 uur heeft er een overval plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Noorddammerweg in Amstelveen. Eén persoon is daarbij gewond geraakt.