Oosterse perfectie bij Micaro in het Oude Dorp
Amstelveen - Amstelveen is een nieuw, Aziatisch restaurant rijker. In het Oude Dorp is het exclusieve Micaro gevestigd, waar chefkok Ming streeft naar oosterse perfectie.
Culinair hoogstaand
‘Micaro is een Aziatisch restaurant waar we voornamelijk Japanse en oud-Chinese technieken gebruiken’, vertelt chefkok Ming. ‘Alles wordt klaargemaakt op een authentieke manier, met respect voor de natuur. Alleen de mooiste, meest pure en biologische producten hebben wij in de keuken. Van verschillende seizoensgroenten tot een mooi stuk vlees en van vis uit Tokio tot bijpassende, exclusieve wijnen.’
Tasting
Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen heeft chefkok Ming de nodige ervaring opgedaan. Je kunt kiezen uit drie verschillende tasting-menu’s, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef. ‘Het is fantastisch als een gast vertrouwen in ons heeft en zegt: ‘maak maar wat’. Dan vragen we naar het budget en gaan we naar aanleiding daarvan de keuken in.’
Chefkok Ming spreekt vol passie over zijn technieken: ‘Hier gebruiken we de oude techniek om onder andere sushirijst klaar te maken. Dat is zo’n andere manier van sushi maken. We koken de rijst ook nooit eerder dan een half uur voor openingstijd.’ Ook over het vlees en de vis is goed nagedacht. Ming werkt bij Micaro onder andere met de exclusieve Palmesteyn Runderen van het Franse ras Blonde d’Aquitaine en de beroemde Japans Wagyu-runderen.
Verse producten
‘Het vlees komt bij een vriend vandaan. Hij heeft 2000 koeien lopen op 1300 hectaren land. Ik weet precies hoe de dieren leven en wat ze eten. Alle groenten komen uit Parijs, van de markt in Rungis. We kopen alleen maar seizoensproducten en alles is verser dan vers. De vis laten we overkomen vanuit Japan, van de markt uit Tokio. We gebruiken exclusieve, verse wasabi, die we aan tafel raspen. Dat kost een hoop, maar het is zo’n andere smaakbeleving. Daar ben ik trots op.’
De wijnen worden geïmporteerd uit Frankrijk en er zijn wijnarrangementen beschikbaar bij de verschillende gangen. Ook kun je kiezen uit Sake en goede whiskey. ‘We hebben twintig soorten Sake en kunnen veel kanten op. Bij elk gerecht een andere Sake proberen? Geen probleem.’
‘Het is een beleving die het proeven waard is’
Leerschool
‘Alles heb ik van mezelf geleerd’, vertelt Ming. ‘Ik denk aan vroeger en probeer tijdens het koken die smaken en geuren weer terug te halen. We hebben thuis altijd op deze manier gegeten. De oude technieken kennen geen e-nummers. Die hebben geen smaakversterkers nodig. Er zijn veel handelingen nodig met weinig producten. Zo wordt het vlees gerijpt in een rijpingskast met Himalaya-zout. Het circuleert dan door de kast en naarmate de tijd vordert, worden de smaken meer nootachtig en intenser. Het is een beleving die het proeven waard is.
Deze oude techniek geef ik graag door aan de volgende generatie. Veel koks komen bij mij in de leer, om zo alles door te kunnen geven en samen Micaro tot een succes te maken. We willen natuurlijk veel meer vestigingen openen!’
Ongekende kwaliteit
‘Mijn doel is dat mensen genieten van ongekende kwaliteit sushi en sashimi, en mooi stuk Wagyu en biefstuk. Alles is met liefde bereid en opgemaakt. Puur en eerlijk, op de juiste temperatuur en met de mooiste ingrediënten. Daar ben ik heel streberig voor. We hebben veel geld geïnvesteerd om onze gasten authentieke Aziatische gerechten te kunnen laten proeven en alleen het beste van het beste te serveren. De kwaliteit is hoog en ik streef naar perfectie, tot in de kleinste detail.'
‘Bij Micaro kun je momenteel terecht voor een diner, maar in maart wordt er uitgebreid met een grootse sushilunch, waaronder een bijzondere vegetarische sushilijn die we nu aan het uitproberen zijn. We zijn heel benieuwd wat onze gasten hiervan gaan vinden. En medio maart zijn er plannen om te beginnen met afhalen en bezorgen.’
Restaurant Micaro
Dorpsstraat 90
1182 JH Amstelveen
Dit betreft een advertorial.