Op een rijtje: culinaire aanraders uit Amstelveen
Amstelveen – Een kleine selectie smakelijke en gevarieerde culinaire aanraders voor de feestdagen van Amstelveense ondernemers voor jou op een rij. Dat wordt smullen!
1. Domaine Les Yeuses – Syrah van Wijnhandel ’t Oude Dorp
Arnaud Heijmerink van Wijnhandel ‘t Oude Dorp op de Stationsstraat 16 in (jawel) het Oude Dorp van Amstelveen heeft dit jaar een duidelijke feestdagenfavoriet: Domaine Les Yeuses - Syrah Les Epices 2016.
Of je nu wild, een stoofschotel, Beef Wellington of vleesfondue gaat eten, deze wijn van de Syrah-druif uit Frankrijk past er uitstekend bij. Een smaakvolle wijn met toetsen van zwart fruit en specerijen, zonder meteen log of zwaar te worden. Ook lekker bij pittige kazen!
€ 9,95 per fles, 6 flessen voor € 50,00 (t/m 31-12-18)
2. Gevulde (Franse) kalkoen van Poelier Wagenaar
De enige echte poelier in de regio, gevestigd aan de Lindenlaan 313 in Amstelveen, heeft met kalkoenen uit Frankrijk een fantastische aanrader voor het kerstdiner. ‘Wij kunnen de kalkoenen voor u vullen met kalkoengehakt, witte port en bospaddenstoelen en vervolgens marineren, zodat u deze gemakkelijk in de over klaar kunt maken’, aldus Patty & Joyce Wagenaar. Ook een tip: de ‘beruchte’ gevulde ontbeende en gebraden kalkoen. Eenvoudig op te warmen!
Vanaf € 9,30 per kilo
3. Coquille & Argentijns garnalensleetje van Henry Schilder
Een heerlijke aanrader voor de feestdagen van de prijswinnende Volendammer Visspecialist Henry Schilder: Coquille gecombineerd met een Argentijns Garnalenslétje. Met gestoofde prei en een vissaus van de chef heb je een heerlijk en fraai gerecht op tafel. Een kwartiertje in de oven op 180 graden en smullen maar!
€ 6,95 per bakje
4. Ambachtelijke rollade van Slagerij Stronkhorst
Hoe feestelijk om een mooie gevulde rollade op tafel te zetten! Zoals een carpacciorollade: een zachte lenderollade gevuld met pesto, pijnboompitjes, rucola en parmezaamse kaas. Of kies je liever voor de lamsrollade (met sjalotjes, kno ook en kruiden), een varkensrollade (met spinazie, brie en parmaham) of kalfsrollade (met truffelolie en basilicum)? Stronkhorst aan de Amsterdamseweg geeft persoonlijk advies op maat over de bereidingswijze!
€ 2,95 per 100 gram
5. Romantico (Blu 61) van De Kazerie
De decembertopper van delicatessenspecialist De Kazerie aan de Van der Hooplaan 176 is een ultiem kaasdessert. De Romantico (Blu 61) is een machtige Italiaanse blauw geaderde kaas, gerijpt in raboso pasito wijn. Gecombineerd met een glas 8 jaar oude Pedro Ximinez (PX) sherry en muskaatdruiven is dit prachtige kaasdessert haast onverslaanbaar.
Vanaf € 5,95 per 100 gram
6. Amaretto-chocolade ijstaart van SUBZERO°S
‘Een heerlijke ijstaart volgens origineel recept van Amaretto Dissarono. Subzero°s in het Kostverlorenhof heeft ‘m: een lekker dessert van semifreddo amaretto ijs met in de kern chocolade ijs met amarena en als bodem een biscuit met (of zonder) amaretto likeur. Prima in de vriezer te bewaren, zo op tafel en met een warm mes aansnijden!
€ 14,50 (4-6 pers), €19,50 (7-9 pers)