Anko Stoffels

Op naar een stralende lach!

AMSTELVEEN - Veel van de patiënten van de Amstelveense tandartspraktijk Keizer Karelpark Tandartsen komen voor een reguliere controle, anderen hebben functionele- of pijnklachten. Maar ook een grote groep patiënten heeft esthetische wensen. Men vindt de kleur, vorm of stand van de tanden niet zoals ze zouden willen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om iemands lach te verfraaien.

Daarbij kan worden gedacht aan facings, een doorzichtige beugel, kronen, bruggen of verantwoord bleken. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig om het ultieme resultaat te bereiken.

Eerste bezoek
‘Wanneer iemand bij ons langs komt met een esthetische wens, voeren we eerst intra- en extraoraal onderzoek’, zegt tandarts Ai Lien Oei. ‘We kijken naast de esthetiek ook naar de gezondheid en de functie van het gebit. Want een mooie lach moet ook een gezonde lach zijn. Uiteraard bespreken we goed wat de patiënt zelf in gedachte heeft en wat hij of zij uiteindelijk zou willen. Ook maken we eventueel röntgenfoto’s en gewone foto’s zodat we de relatie van het gebit de lippen, maar ook de neus en de ogen goed kunnen beoordelen. Soms is het nodig ook een afdruk van het gebit te maken. Met al deze informatie kunnen we bekijken welke behandeling het beste resultaat geeft.’

Facings
Facings zijn kleine schildjes die over tanden heen worden geplaatst om de kleur vorm of stand van de tanden te corrigeren. Hierin zijn twee opties. De goedkopere composietvariant en de duurdere, maar ook duurzamere keramiekvariant. Composiet wordt direct aangebracht, keramiek wordt in het tandtechnisch lab gemaakt en later geplaatst. De kleur en vorm zijn vaak mooier en het materiaal is harder en gladder, waardoor de kleur goed behouden blijft en de levensduur langer is ten opzichte van composiet. Composiet kan helaas wel verkleuren, maar is een reversibele behandeling, dat wil zeggen dat mocht de kleur veranderen of er en stukje afbreken dit gemakkelijk te restaureren is. Bij een te grote standcorrectie zijn facings geen goede optie, dan zou een beugel een geschiktere oplossing zijn.

Clear braces
‘Bij ons in de praktijk bieden we ook clear braces aan,’ zegt Querelle Weijenbergh. ‘Dit zijn doorzichtige kunststofbitjes die de hele dag gedragen worden. Het verschil met een slotjesbeugel is dat de mond veel beter is te reinigen en ook dat tanden afzonderlijk kunnen worden aangepast. En natuurlijk zijn clear braces minder zichtbaar. Alleen bij zeer grote standcorrectie zijn clear braces niet geschikt.’

Bleken
Wanneer men de tanden iets te geel vindt, is bleken soms een goede oplossing. Dat kan verantwoord en volgens de wettelijke normen bij Keizer Karelpark Tandartsen. Ook is het verstandig eerst een bezoek aan de mondhygiëniste (Pary Hail) of de preventieassistente te brengen zodat het bleken optimaal effect heeft.
Niet elke gewenste behandeling is geschikt voor elke situatie. Maak daarom een afspraak om uw esthetische wensen te bespreken: om uiteindelijk tot de beste oplossing voor uw gebit te komen!

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A (Lindenlaan)
Telefoon 020 345 15 34
www.tandartskeizerkarelpark.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.