archief

Op VS-vlucht geweigerde Amstelveense rechtenstudente volop in het nieuws

Amstelveen - Een Amstelveense rechtenstudente die afgelopen week bij het boarden op luchthaven Schiphol - vlak voor een reis naar de VS - uit de rij werd gehaald en werd weggestuurd, omdat haar visum plotseling ongeldig was verklaard, krijgt volop aandacht van landelijke media.

De Amstelveense, met Iraanse achtergrond, doet vandaag haar verhaal aan De Telegraaf online (Premium)

Eerder al vertelde ze haar relaas op Facebook, waarin ze de Nederlandse Staat, diverse landelijke media en de Tweede Kamer aanspreekt en iedereen vraagt haar bericht te delen. Ze krijgt daarop talloze reacties, nadat veel grote nieuwszenders haar zaak onder de aandacht brachten. Onder andere Het Parool besteedde aandacht aan haar zaak, evenals het AD en Hart van Nederland

Twee keer eerder mocht de Amstelveense wel probleemloos naar de VS, op een studentenvisum en een elektronisch toersitenvisum. Maar vorige week werd ze plotseling bij het boarden geweigerd en uit de rij geplukt, omdat haar eerder goedgekeurde elektronische Esta-visum plotseling niet zou voldoen. Ze was met vriendinnen van plan een droomreis te maken in de VS, maar de rechtenstudente mocht het vliegtuig niet in.  

Ze vermoedt zelf dat ze de VS niet in mocht omdat haar achternaam Iraans is en haar ouders uit Iran komen, in combinatie met de hoopgopgelopen spanningen tussen beide landen, maar de reden van haar weigering is haar nooit verteld.  Ze noemt de manier waarop ze is geweigerd en is behandeld mensonwaardig en is emotioneel diep geraakt door het voorval. 'Dit is onrecht. Dit kán niet.  Ik zie graag zo snel mogelijk rechtvaardiging', schrijft ze op Facebook.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.