Op VS-vlucht geweigerde Amstelveense rechtenstudente volop in het nieuws

Op VS-vlucht geweigerde Amstelveense rechtenstudente volop in het nieuws Foto: archief

Amstelveen - Een Amstelveense rechtenstudente die afgelopen week bij het boarden op luchthaven Schiphol - vlak voor een reis naar de VS - uit de rij werd gehaald en werd weggestuurd, omdat haar visum plotseling ongeldig was verklaard, krijgt volop aandacht van landelijke media.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Amstelveense, met Iraanse achtergrond, doet vandaag haar verhaal aan De Telegraaf online (Premium)

Eerder al vertelde ze haar relaas op Facebook, waarin ze de Nederlandse Staat, diverse landelijke media en de Tweede Kamer aanspreekt en iedereen vraagt haar bericht te delen. Ze krijgt daarop talloze reacties, nadat veel grote nieuwszenders haar zaak onder de aandacht brachten. Onder andere Het Parool besteedde aandacht aan haar zaak, evenals het AD en Hart van Nederland

Twee keer eerder mocht de Amstelveense wel probleemloos naar de VS, op een studentenvisum en een elektronisch toersitenvisum. Maar vorige week werd ze plotseling bij het boarden geweigerd en uit de rij geplukt, omdat haar eerder goedgekeurde elektronische Esta-visum plotseling niet zou voldoen. Ze was met vriendinnen van plan een droomreis te maken in de VS, maar de rechtenstudente mocht het vliegtuig niet in.  

Ze vermoedt zelf dat ze de VS niet in mocht omdat haar achternaam Iraans is en haar ouders uit Iran komen, in combinatie met de hoopgopgelopen spanningen tussen beide landen, maar de reden van haar weigering is haar nooit verteld.  Ze noemt de manier waarop ze is geweigerd en is behandeld mensonwaardig en is emotioneel diep geraakt door het voorval. 'Dit is onrecht. Dit kán niet.  Ik zie graag zo snel mogelijk rechtvaardiging', schrijft ze op Facebook.


Reacties