Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Verschillende disciplines

Sunny Neeter en Corry Zwart zij nbeiden als kunstenaar verbonden aan AmstellandKunst en organiseren de Open Ateliers nu voor het derde jaar samen. Dit initiatief wordt gesubsidieerd door de gemeente Amstelveen en Rabobank. Als je als bezoeker aan kunst denkt, denk je vaak alleen aan schilderkunst. Open Ateliers wil laten zien dat er nog veel meer is. Tijdens de atelierroute zijn er dan ook verschillende disciplines te ontdekken. Zo openen kunstenaars hun deuren voor liefhebbers van schilderijen, beelden en fotografie, maar kun je als bezoeker ook kennis maken met alle andere vormen van kunst: van digitale kunst tot glasblazen en van mixed media en kunstzinnige sieraden tot keramiek en lithografie.

Jong en oud

De Atelierroute is voor iedereen, jong en oud. Om iedereen te inspireren, kennis te laten maken met alle soorten kunst en je te motiveren om zelf ook creatief te zijn. Bovendien kun je overgaan tot aankoop van een mooi kunstwerk, als je op je route kunst tegenkomt die jou aanspreekt. Probeer eens anders te kijken en nieuwe materialen te ontdekken. Het is kunst in de breedste zin van het woord. Kunst die je gewend bent, maar ook kunst die heel vernieuwend voor je kan zijn. Laat je verrassen! Neem ook vooral kinderen mee. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kunst bekijken en ze te laten zien hoe divers de kunstwereld kan zijn.

Overzichtstentoonstelling Cobra Museum

Dit jaar is er voor het eerst een Centrale Expositie in het Cobra Museum in de Voordrachtzaal. Zo kunnen bezoekers alvast rondkijken naar alle disciplines en, voordat de Open Ateliers plaatsvindt, inspiratie opdoen naar waar ze tijdens het weekend van 17 en 18 juni naartoe willen om meer te zien van de desbetreffende kunstenaar. Deze expositie is van 9 tot en met 18 juni gratis te bezoeken.

Uniek kijkje

‘Het is een uniek kijkje in de keuken. We laten de bezoekers kennis maken met de kunstenaar, zijn kunstwerk en dat in zijn eigen atelier. Zo is er de mogelijkheid om nieuwe kunst te ontdekken, maar ook om te spreken met de kunstenaar zelf. Mocht de kunstenaar geen eigen atelier hebben, dan wordt zijn werk getoond op een centrale plek. Dit jaar zijn de locaties: het schoolgebouw naast Museum JAN, Raadhuis, SAKB met als gastlocatie het Odingebouw en de centrale hal in Platform C. Er is in ieder geval genoeg te zien en voorelk wat wils!’, sluiten de organisatoren af.

Meer informatie vind je op de website www.openateliersamstelveen.nl

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 79.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.