Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Verschillende disciplines

Sunny Neeter en Corry Zwart zij nbeiden als kunstenaar verbonden aan AmstellandKunst en organiseren de Open Ateliers nu voor het derde jaar samen. Dit initiatief wordt gesubsidieerd door de gemeente Amstelveen en Rabobank. Als je als bezoeker aan kunst denkt, denk je vaak alleen aan schilderkunst. Open Ateliers wil laten zien dat er nog veel meer is. Tijdens de atelierroute zijn er dan ook verschillende disciplines te ontdekken. Zo openen kunstenaars hun deuren voor liefhebbers van schilderijen, beelden en fotografie, maar kun je als bezoeker ook kennis maken met alle andere vormen van kunst: van digitale kunst tot glasblazen en van mixed media en kunstzinnige sieraden tot keramiek en lithografie.

Jong en oud

De Atelierroute is voor iedereen, jong en oud. Om iedereen te inspireren, kennis te laten maken met alle soorten kunst en je te motiveren om zelf ook creatief te zijn. Bovendien kun je overgaan tot aankoop van een mooi kunstwerk, als je op je route kunst tegenkomt die jou aanspreekt. Probeer eens anders te kijken en nieuwe materialen te ontdekken. Het is kunst in de breedste zin van het woord. Kunst die je gewend bent, maar ook kunst die heel vernieuwend voor je kan zijn. Laat je verrassen! Neem ook vooral kinderen mee. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kunst bekijken en ze te laten zien hoe divers de kunstwereld kan zijn.

Overzichtstentoonstelling Cobra Museum

Dit jaar is er voor het eerst een Centrale Expositie in het Cobra Museum in de Voordrachtzaal. Zo kunnen bezoekers alvast rondkijken naar alle disciplines en, voordat de Open Ateliers plaatsvindt, inspiratie opdoen naar waar ze tijdens het weekend van 17 en 18 juni naartoe willen om meer te zien van de desbetreffende kunstenaar. Deze expositie is van 9 tot en met 18 juni gratis te bezoeken.

Uniek kijkje

‘Het is een uniek kijkje in de keuken. We laten de bezoekers kennis maken met de kunstenaar, zijn kunstwerk en dat in zijn eigen atelier. Zo is er de mogelijkheid om nieuwe kunst te ontdekken, maar ook om te spreken met de kunstenaar zelf. Mocht de kunstenaar geen eigen atelier hebben, dan wordt zijn werk getoond op een centrale plek. Dit jaar zijn de locaties: het schoolgebouw naast Museum JAN, Raadhuis, SAKB met als gastlocatie het Odingebouw en de centrale hal in Platform C. Er is in ieder geval genoeg te zien en voorelk wat wils!’, sluiten de organisatoren af.

Meer informatie vind je op de website www.openateliersamstelveen.nl

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 79.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:54

Brug Ouderkerk zet teveel uit bij warmte: reparatie in avonden en nachten 22-26 juli

Amstelveen / Ouderkerk – Omdat het brugdek van Brug Ouderkerk bij warm weer te veel uitzet en dan klem komt te zitten bij het openen en sluiten, zal in de avonden en nachten van 22 tot 26 juli 2024 de ruimte tussen het brugdek en de stalen overgang aan het landhoofd (het rij-ijzer) worden vergroot.

Kunst & Cultuur gisteren 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen gisteren 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen 14 jul. 2024 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.