Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Verschillende disciplines

Sunny Neeter en Corry Zwart zij nbeiden als kunstenaar verbonden aan AmstellandKunst en organiseren de Open Ateliers nu voor het derde jaar samen. Dit initiatief wordt gesubsidieerd door de gemeente Amstelveen en Rabobank. Als je als bezoeker aan kunst denkt, denk je vaak alleen aan schilderkunst. Open Ateliers wil laten zien dat er nog veel meer is. Tijdens de atelierroute zijn er dan ook verschillende disciplines te ontdekken. Zo openen kunstenaars hun deuren voor liefhebbers van schilderijen, beelden en fotografie, maar kun je als bezoeker ook kennis maken met alle andere vormen van kunst: van digitale kunst tot glasblazen en van mixed media en kunstzinnige sieraden tot keramiek en lithografie.

Jong en oud

De Atelierroute is voor iedereen, jong en oud. Om iedereen te inspireren, kennis te laten maken met alle soorten kunst en je te motiveren om zelf ook creatief te zijn. Bovendien kun je overgaan tot aankoop van een mooi kunstwerk, als je op je route kunst tegenkomt die jou aanspreekt. Probeer eens anders te kijken en nieuwe materialen te ontdekken. Het is kunst in de breedste zin van het woord. Kunst die je gewend bent, maar ook kunst die heel vernieuwend voor je kan zijn. Laat je verrassen! Neem ook vooral kinderen mee. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kunst bekijken en ze te laten zien hoe divers de kunstwereld kan zijn.

Overzichtstentoonstelling Cobra Museum

Dit jaar is er voor het eerst een Centrale Expositie in het Cobra Museum in de Voordrachtzaal. Zo kunnen bezoekers alvast rondkijken naar alle disciplines en, voordat de Open Ateliers plaatsvindt, inspiratie opdoen naar waar ze tijdens het weekend van 17 en 18 juni naartoe willen om meer te zien van de desbetreffende kunstenaar. Deze expositie is van 9 tot en met 18 juni gratis te bezoeken.

Uniek kijkje

‘Het is een uniek kijkje in de keuken. We laten de bezoekers kennis maken met de kunstenaar, zijn kunstwerk en dat in zijn eigen atelier. Zo is er de mogelijkheid om nieuwe kunst te ontdekken, maar ook om te spreken met de kunstenaar zelf. Mocht de kunstenaar geen eigen atelier hebben, dan wordt zijn werk getoond op een centrale plek. Dit jaar zijn de locaties: het schoolgebouw naast Museum JAN, Raadhuis, SAKB met als gastlocatie het Odingebouw en de centrale hal in Platform C. Er is in ieder geval genoeg te zien en voorelk wat wils!’, sluiten de organisatoren af.

Meer informatie vind je op de website www.openateliersamstelveen.nl

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 79.


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.