Open dag bij jubilerende tuinvereniging Nesserlaan

AMSTELVEEN - Tuinvereniging Nesserlaan houdt vandaag open dag en viert het feit dat het complex dit jaar 25 jaar bestaat. Om 13:00 uur opent de tuinvereniging de hekken, omstreeks 14:00 uur zal wethouder Bot de opening van Het Tuinhuis verrichten.

Het landelijk gelegen tuinencomplex is in 1989 door de gemeente aangelegd om Amstelveners de kans te geven desgewenst hun eigen groente, fruit en bloemen te kweken. De vereniging heeft diverse tuinierders, die al vanaf het begin een eigen tuin laten floreren. Inschrijven, nieuwe leden krijgen de beschikking over een stuk grond van 55 vierkante meter, kan nog steeds. Wel is er een wachtlijst, want op dit moment zijn alle tuintjes bezet.

Tijdens de open dag is het tuincomplex voor iedereen toegankelijk. Er zijn diverse stalletjes met verkoop van o.a. honing, wijn, schilderijtjes  en natuurlijk plantjes. Er kunnen Oud Hollandse spelletjes gespeeld worden zoals ring gooien, knikkerspel, galgje en voetbalspel. Natuurlijk zijn er ook weer de nodige lekkernijen te verkrijgen zoals broodjes worst, saté en diverse dranken.

FOTO: www.tuinverenigingnesserlaan.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.