Openluchttheater Elsrijk 2016 [Beeld:Stadsdorp Elsrijk]

Openluchttheater Elsrijk start met muziekspektakel

AMSTELVEEN Openluchttheater Elsrijk heeft zijn programma voor komend seizoen bekend gemaakt. Het theaterseizoen wordt geopend met een groot muzikaal spektakel dankzij de uit 60 bestaande Harmonie St. Caecilia uit Bavel.

De feestelijke opening zal op zondag 27 mei plaats gaan vinden. De Harmonie St. Caecilia uit Bavel zorgt voor een familieprogramma met solisten Marie Lousie Nelemans en Wesley de Ridder. Daarnaast zal ook de bekende Amstelveense clown Hokie Pokie langskomen om voor de nodige lol te zorgen.

Buurtverbinding

Openluchttheater Elsrijk is sinds 1948 gelegen aan De Ruwiellaan 20 in Amstelveen. Na de renovatie in het voorjaar van 2015 is het theater weer springlevend. Het theater wordt volledig gerund door vrijwilligers. Openluchttheater Elsrijk is in beheer bij Stadsdorp Elsrijk  en valt net als het park onder het groenbeheer van de gemeente. Tevens is de gemeente eigenaar. Tijdens en rond voorstellingen is Stadsdorp Elsrijk eigenaar van het openluchttheater. Er wordt bij de programmering gezocht naar een combinatie van buurtverbinding, cultuur en natuur.

Naast de eerder genoemde opening vinden er komend seizoen tal van voorstellingen plaats in Openluchttheater Elsrijk. Zo worden er toneelstukken opgevoerd voor kinderen, staat er een kerkdienst op het programma, treden er verschillende koren op en komt taalgoochelaar Ronald Snijders langs.

Respect

Daarnaast wordt op 15 juli tijdens de ‘Dag van het Respect’ de 75e verjaardag van  meervoudig judokampioen Karel Gietelink gevierd. Veel kinderen en ouders in Amstelveen hebben ooit judoles gehad van deze bekende Amstelvener. Er worden ter ere van de verjaardag van de judoka diverse demonstraties van verschillende vecht- en verdedigingssporten gegeven.

Vanaf maart 2018 zal het Openluchttheater ook nog eens op locaties in Amstelveen de ouderen gaan bezoeken. Dat kan zowel bij de ouderen thuis als in een instelling zijn. De mobiele muzikale commissie van het Openluchttheater neemt de audities af. De beste 20 ouderen mogen meedoen aan de finale op 9 september in het theate zelf. Er zal dan worden gestreden om de wisseltrofee en natuurlijk om eeuwige roem. En ouderen die slecht ter been zijn zullen ook nog eens worden opgehaald door de speciale Openlucht Elsrijk Theaterbus.

Programma

Ondertussen staat er nog veel meer op het programma. Neem daarom vooral een kijkje op de website van Openluchttheater Elsrijk zodat je er precies weet wat er allemaal te doen is.   


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.