Amstel Aquaduct, N201 (Beeld: Provnicie NH)

Opgelet: afsluitingen N201 door onderhoud aan Amstel Aquaduct en Waterwolftunnel

Regio - De provincie Noord-Holland voert op 6, 7 en 8 juli 2022 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).

De N201 wordt van woensdagavond 6 juli (20.00 uur) tot donderdagochtend 7 juli (05.00 uur) en donderdagavond 7 juli (20.00) uur tot vrijdagochtend 8 juli (05.00 uur) ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten. En van vrijdagavond 8 juli (19.00) uur tot zaterdagochtend 9 juli (06.00) uur is de N201 ter hoogte van de Waterwolftunnel afgesloten.

Onderhoud en asfaltvervanging

Tijdens deze nachten voert de provincie Noord-Holland onderhoudswerkzaamheden uit aan het Amstelaquaduct en vervangt de provincie Utrecht het asfalt van de N201 tussen het aquaduct en de kruising met de Koningin Maximalaan (voormalige N196) in De Ronde Venen.

Omleiding via A4, A9, A2

Het verkeer op de N201 wordt in de nachten van 6 en 7 juli omgeleid via de Rijkswegen A4, A9 en A2.  Het verkeer tussen het kruispunt Amsterdamseweg met de N201 in Uithoorn en de aansluiting met de Koningin Maximalaan in De Ronde Venen wordt met bebording omgeleid. De gebruikelijke omleiding via Uithoorn is niet meer mogelijk in verband met herinrichting van de weg. Het verkeer wordt daarom omgeleid via de A4, A9 en A2 (en vice versa).

Afsluiting N201 Waterwolftunnel

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 8 juli (19.00) uur tot zaterdagochtend 9 juli (06.00) uur.
Het verkeer op de N201 wordt deze nacht met bebording omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer via de N231 en N232.  

In de nacht

Het is noodzakelijk het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel drie keer per jaar volledig af te sluiten voor onderhoud. Dit om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats. 

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.