Opgelet, diverse wegafsluitingen rond Lentemarathon Amstelveen 2024

Amstelveen - Komende zondag, 17 maart, staat de KPMG Lentemarathon in Amstelveen op het programma. Daardoor zullen diverse wegen en fietspaden (al dan niet tijdelijk) afgesloten of gestremd zijn, voornamelijk tussen 9.00 en 16.00 uur. 

Duizenden deelnemers nemen deze editie mee aan de Amstelveense marathon en zij lopen een parcours dwars door Amstelveen. Daardoor moet verkeer rekening houden met lokale afsluitingen en tijdelijke stremmingen.

Verkeersregelaars

Op alle belangrijke kruispunten, fietspaden en in- en uitritten van wijken zullen verkeersregelaars ingezet worden om het verkeer te reguleren. Hun prioriteit ligt bij een veilige passage van de lopers en een vlotte doorgang van nood- en hulpdiensten en lijnbussen.

Wegafsluitingen  

Diverse wegen zullen op 17 maart voor langere tijd volledig of in één richting afgesloten zijn, waaronder:

  • Amsterdamseweg (tussen Sportpark Overburg en Laan Nieuwer Amstel) - afsluiting in 1 richting van Zuid naar Noord
  • Molenweg aansluiting Amsterdamseweg - vanuit de wijk kan wel de Molenweg in- en uit gereden worden
  • Keerpuntweg - volledige afsluiting (uitgezonderd lijnbussen en nood-/hulpdiensten)
  • Groenelaan (tussen Gondel en Seine) - afsluiting in 1 richting
  • Additioneel zullen de Rembrandtweg, Nieuwe Karselaan, Oude Karselaan, Kazernepad, Nesserlaan, en Amsteldijk Zuid gedurende de dag afgesloten zijn.

Kortdurende afsluitingen passages/kruisingen

Diverse kruisingen langs de looproute zullen kortdurend (1 à 2 minuten per passage) worden afgesloten. De belangrijkste kruisingen die hierdoor beïnvloed worden, zijn:

  • Groen van Prinstererlaan – Rembrandtweg
  • Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan
  • Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan
  • Amsterdamseweg – Parklaan
  • Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg

Nood- en hulpdiensten  fietsers

Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang, evenals Connexxion bussen, met uitzondering van de Groenelaan vanaf de Gondel richting Sportlaan. Connexxion zal een aangepaste route volgen. Fietsers zullen beperkingen ondervinden op diverse fietspaden, met name in het Amsterdamse Bos en langs de Amsterdamseweg

Weggebruikers wordt geadviseerd rekening te houden met mogelijke vertragingen en, indien mogelijk, alternatieve routes te kiezen. De organisatie van de KPMG Lentemarathon dankt een ieder voor de medewerking om het evenement veilig en succesvol te laten verlopen.

Vragen en informatie Lentemarathon

Mensen die vragen hebben over de afsluitingen kunnen contact opnemen via e-mailadres info@lentemarathon.nl of via het nummer 0613964442. Meer informatie over het evenement: www.lentemarathon.nl


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.