112

Opgelet: Inbrekers in Amstelveen nu ook creatief met stukjes karton

Amstelveen - Nadat eerder werd gewaarschuwd dat onder inbrekers de zogenoemde 'takjesmethode' in opmars was in Amstelveen, waarschuwt de Amstelveense politie inwoners nu ook dat inbrekers actief zijn die stukjes karton bij de voordeur plaatsen om te zien of bewoners al dan niet thuis zijn.

De politie kreeg recent melding van een kartontruc uit de wijk Waardhuizen in Amstelveen Zuid.

Inbrekers gebruiken naast stukjes karton, ook takjes of tape dat ze vaak tegen of tussen een deur en kozijn plaatsen om erachter te komen of bewoners op vakantie zijn. Het is een oude inbrekerstruc met hetzelfde principe: de inbrekers controleren of het geplaatste knutselwerkje lang blijf zitten; is dat het geval dan is dat vaak reden voor inbrekers om toe te slaan.

De politie kwam op het spoor van de karton-methode door een bewoner die via zijn videodeurbel zag dat twee mannen bij de voordeur aan het rommelen waren; daarna bemerkte de bewoner dat bij de voordeur een stukje karton was geplaatst. De politie adviseert Amstelveners die geplaatste stukjes karton (of takje(s) cq. tape) bij een voordeur of kozijn zien, dit altijd weg te halen en de politie te informeren via 0900-8844.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.