112

Opgelet: Inbrekers in Amstelveen nu ook creatief met stukjes karton

Amstelveen - Nadat eerder werd gewaarschuwd dat onder inbrekers de zogenoemde 'takjesmethode' in opmars was in Amstelveen, waarschuwt de Amstelveense politie inwoners nu ook dat inbrekers actief zijn die stukjes karton bij de voordeur plaatsen om te zien of bewoners al dan niet thuis zijn.

De politie kreeg recent melding van een kartontruc uit de wijk Waardhuizen in Amstelveen Zuid.

Inbrekers gebruiken naast stukjes karton, ook takjes of tape dat ze vaak tegen of tussen een deur en kozijn plaatsen om erachter te komen of bewoners op vakantie zijn. Het is een oude inbrekerstruc met hetzelfde principe: de inbrekers controleren of het geplaatste knutselwerkje lang blijf zitten; is dat het geval dan is dat vaak reden voor inbrekers om toe te slaan.

De politie kwam op het spoor van de karton-methode door een bewoner die via zijn videodeurbel zag dat twee mannen bij de voordeur aan het rommelen waren; daarna bemerkte de bewoner dat bij de voordeur een stukje karton was geplaatst. De politie adviseert Amstelveners die geplaatste stukjes karton (of takje(s) cq. tape) bij een voordeur of kozijn zien, dit altijd weg te halen en de politie te informeren via 0900-8844.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.