Ben Jonker, voorzitter van wijkplatform Bankras-Kostverloren

Ophef rond uitspraken oud CDA-fractievoorzitter Ben Jonker

AMSTELVEEN - Rond een tweet van voormalig Amstelveens CDA-fractievoorzitter Ben Jonker over de internationale blootvluchtelingenproblematiek is flinke ophef ontstaan. Jonker twitterde:  'Als er genoeg verdrinken houdt het vanzelf op. Boten terug naar haven van vertrek. Kustwacht buiten 3-mijlszones patrouilleren.'

De uitspraak van Jonker leidde onder meer op Twitter tot flinke verontwaardiging en werd bijvoorbeeld opgepakt door de website retecool . Jonker laat AMSTELVEENZ desgevraagd weten dat zijn uitspraak totaal verkeerd wordt geïnterpreteerd: 'Ik zeg niet: laat alle vluchtelingen maar verdrinken. Welnee, ik zeg alleen dat als er genoeg mensen omkomen, dat niemand meer in zo'n boot stapt.'

In de mond leggen
Op de vraag of Jonker zich kan voorstellen dat mensen zijn tweet aanstootgevend vinden, zegt hij: 'Ik zit al heel lang op Twitter en er zijn heel veel mensen die mij dingen in de mond willen leggen. Het zijn allemaal mensen die overal tegen zijn,' aldus Jonker. De voormalig fractievoorzitter staat achter zijn tweet en noemt hem 'best sympathiek'.

'Het leuke van Twitter is dat sommigen er iets uithalen. Dat verdraaien en dan jou daarop aanvallen. Ga zo door,' zo meldt Jonker op zijn account @BenJonker.

Op de foto
Ben Jonker. 

 

 

 

 

 


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.