Ben Jonker, voorzitter van wijkplatform Bankras-Kostverloren

Ophef rond uitspraken oud CDA-fractievoorzitter Ben Jonker

AMSTELVEEN - Rond een tweet van voormalig Amstelveens CDA-fractievoorzitter Ben Jonker over de internationale blootvluchtelingenproblematiek is flinke ophef ontstaan. Jonker twitterde:  'Als er genoeg verdrinken houdt het vanzelf op. Boten terug naar haven van vertrek. Kustwacht buiten 3-mijlszones patrouilleren.'

De uitspraak van Jonker leidde onder meer op Twitter tot flinke verontwaardiging en werd bijvoorbeeld opgepakt door de website retecool . Jonker laat AMSTELVEENZ desgevraagd weten dat zijn uitspraak totaal verkeerd wordt geïnterpreteerd: 'Ik zeg niet: laat alle vluchtelingen maar verdrinken. Welnee, ik zeg alleen dat als er genoeg mensen omkomen, dat niemand meer in zo'n boot stapt.'

In de mond leggen
Op de vraag of Jonker zich kan voorstellen dat mensen zijn tweet aanstootgevend vinden, zegt hij: 'Ik zit al heel lang op Twitter en er zijn heel veel mensen die mij dingen in de mond willen leggen. Het zijn allemaal mensen die overal tegen zijn,' aldus Jonker. De voormalig fractievoorzitter staat achter zijn tweet en noemt hem 'best sympathiek'.

'Het leuke van Twitter is dat sommigen er iets uithalen. Dat verdraaien en dan jou daarop aanvallen. Ga zo door,' zo meldt Jonker op zijn account @BenJonker.

Op de foto
Ben Jonker. 

 

 

 

 

 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.