Davey Photography, Davey Baas
112

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Deze keer ging het missen tussen een scooterrijder en een automobilist. Zij kwamen in botsing. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond.

Een ambulance kwam ter plaatse om het slachtoffer te behandelen. De politie zette een deel van de rotonde af en onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

De verkeerssituatie is al langere tijd onderwerp van discussie. Het is in een anderhalve week tijd al het derde ongeval op de rotonde, die inmiddels door diverse inwoners al ramprotonde wordt genoemd.

vlnnieuws_rotonde_aalsmeer_280323.jpg
VLN Nieuws

Afgelopen zondag kwam op de rotonde een auto in botsing met een bus, met veel schade tot gevolg. De rotonde wordt door menigeen als onoverzichtelijk ervaren.


Meer nieuws

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.

Verkeer & Vervoer 11 apr. 2024 15:08

Serie afsluitingen rond Beneluxbaan en Boersweg: ook tram 25 deels uit roulatie

Amstelveen - Wegens het verbreden van de A9-viaducten over de Burgemeester Boersweg en de Beneluxbaan in Amstelveen heeft Rijkswaterstaat een serie afsluitingen aangekondigd voor de komende periode. Tram 25 gaat in het weekend van 19 april en op 11 mei (deels) uit de roulatie. Een overzicht van alle afsluitingen: