VLN Nieuws
112

Opnieuw autobrand in Uithoorn

Uithoorn - Niet voor het eerst dit jaar is een auto in vlammen opgegaan in Uithoorn.  

Op 12 januari gingen twee auto's verloren door brand. Dit keer brandde een auto aan het Klein Hoefblad in de wijk Legmeer volledig uit. De brand ontstond rond half 2 vannacht.

Toen de gealarmeerde brandweer en politie arriveerden, stond de auto al in lichterlaaie en waren er metershoge vlammen ontstaan. De brand ging volgens buurtbewoners ook gepaard met een aantal knallen.

autobrand_uithoorn_vln2_260123.jpg
Foto's: VLN Nieuws

De auto stond vrij dicht tegen een schutting aan van een woning. Door het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade aan de omgeving beperkt. De auto zelf raakte total loss. 

Hoe de brand kon ontstaan wordt door de politie, die ook ter plaatse kwam, onderzocht. Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten.


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.