VTF
112

Opnieuw brute beroving oudere vrouw in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen heeft zaterdag opnieuw een brute beroving plaatsgevonden. Een man op een fiets beroofde in Middenhoven een vrouw van in de 70 door op gewelddadige wijze een ketting van haar nek trekken.

De verdachte, vermoedelijk circa 25 jaar oud, droeg een wit shirt, een zwarte broek en had een zwart petje op. Hij ging er na de laffe daad vandoor in de richting van De Parel. De politie zocht na de beroving, die even voor 12 uur plaatsvond, met meerdere eenheden de omgeving van de Dr. Willem Dreesweg af naar de dader en ook op de Bovenkerkerweg werd gepost door agenten, maar de zoektocht had geen resultaat. 

Getuigen gezocht
De politie neemt de zaak hoog op en heeft de zaak volop in onderzoek. Er worden onder meer videobeelden in de wijk onderzocht en er wordt buurtonderzoek gedaan om meer duidelijk te krijgen, maar ook is de politie dringend op zoek naar getuigen die de dader mogelijk hebben gezien of beelden hebben. De beroving vond plaats op de hoek met De Uitvlugt. Getuigen kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 tips door geven. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Verdachte 
In een eerste melding van Burgernet werd aanvankelijk gemeld dat de dader ongeveer 50 jaar was; dit bleek niet klopppen: het ging om een man van ongeveer 25 jaar oud, mogelijk jonger, meldde politiewoordvoering vanmiddag rond half vijf. 

Diverse berovingen
Het is de laatste weken vaak op zaterdag raak als het op berovingen in Amstelveen aankomt: vorige week zaterdag werd ook een oudere vrouw, een 87-jarige inwoonster , beroofd van persoonlijke eigendommen in de wijk Groenelaan en werd tevens een filiaal van New York Pizza nabij het Stadshart overvallen. De week er voor werd een koerier beroofd in Bovenkerk. Ook waren er eerder berovingen in Keizer Karelpark, bij de Beneluxbaan en nabij het Stadshart.


Meer nieuws

112 vandaag 14:31

Zware aanrijding op Amsterdamseweg

Amstelveen - Op de Amsterdamseweg heeft maandagmiddag een zware aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een bedrijfsbusje.

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.