Rob Franken
112

Opnieuw drugsrijder in Amstelveen gepakt door ANPR-camera

Amstelveen – Opnieuw heeft de Amstelveense politie dankzij de inzet van de ANPR-camera’s in Amstelveen een drugsrijder weten op te pakken.

De ANPR-camera’s die op verschillende plekken in Amstelveen worden ingezet (zowel mobiel als vast) scannen kentekens van voorbijrijdende voertuigen.  Bij ‘verdachte ’kentekens (die zijn gekoppeld aan personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn) krijgt de politie een melding en gaat erop af.

Eerder al wist de Amstelveense politie meerdere drugrijders te pakken dankzij de ANPR-meldingen, vorige week was het opnieuw raak toen de ANPR-camera een hit gaf van het mogelijk rijden met een ingevorderd rijbewijs. De bestuurder kon worden staande gehouden aan de Beneluxbaan en weigerde volgens een post op de Facebook-pagina van de politie mee te werken.

De tegenwerkende gedragingen van de bestuurder, die geen papieren wilde overhandigen, leverde hem een aanhouding op en bij het fouilleren werden in zijn zakken diverse verpakkingen drugs aangetroffen. Ook bleek de bestuurder na een speekseltest positief te testen op aanwezigheid van cocaïne in zijn lichaam.

De politie laat weten dat de man na verhoor is heengezonden, maar het onderzoek naar de man loopt verder. De Officier van Justitie zal een straf eisen voor het in bezit hebben van drugs en het rijden onder invloed van drugs.

De politie uitte eerder al zorgen over het toenemend aantal personen dat onder invloed van drugs achter het stuur kruipt; een landelijk probleem.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.