112

Opnieuw illegaal nachtfeest Amsterdamse bos: feestgangers steken A9 over

Amstelveen - De politie heeft vannacht opnieuw een einde gemaakt aan een illegaal feest in het Amsterdamse bos, waar zo'n driehonderd feestgangers op af waren gekomen.

Dat blijkt uit een Instagram-bericht van politie Aalsmeer/Uithoorn, die de Amstelveense politie vannacht assistentie heeft verleend bij het beëindigen van het feest.

A9 oversteken

Op korte Instagram-video's (stories) is te zien dat er flink wat politieenheden ter plaatse kwamen en dat feestgangers zich ophielden onder een viaduct. Alle feestgangers werden het bos uitgestuurd, maar tijdens het leegvegen van het feest besloten diverse feestgangers Rijksweg A9 over te steken. 'Levensgevaarlijk', zo meldt de politie. 'Wij hebben hierop de A9 voor korte tijd moeten afsluiten'. 

Het is niet voor de eerste keer dat een illegaal feest in het bos wordt beëindigd. Ook vorig weekeinde was het raak, toen bleef een grote hoeveelheid afval achter. De politie heeft vanmorgen gemeente Amstelveen ingeschakeld om de illegale feestlocatie op te ruimen. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.