Politie.nl
112

Opnieuw inval in Amstelveen: enorme vangst in opsporingsonderzoek

Amstelveen – De politie heeft in een groot opsporingsonderzoek enkele honderdduizenden euro's, elf auto’s, zes vuurwapens en grote hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen na invallen in onder andere Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Amsterdam. Vier verdachten werden aangehouden, onder wie een Amstelvener.

De vier verdachten blijken afgelopen dinsdag te zijn aangehouden: ze worden verdacht van handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn in de leeftijd tussen 25 en 46 jaar. Naast een Amstelveense verdachte werden drie personen uit respectievelijk Uithoorn, Amsterdam en Zandvoort in de boeien geslagen.

De recherche kreeg de organisatie na een uitgebreid onderzoek in beeld. Naast de vier aanhoudingen besloten rechercheurs over te gaan tot meerdere gelijktijdige invallen op diverse locaties naast Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Amsterdam, werden ook invallen gedaan in Lelystad, Zandvoort en zelfs een badplaats in Spanje.

Bij de invallen werden grote hoeveelheden softdrugs, elf voertuigen, zes vuurwapens en een contant geldbedrag van enkele honderdduizenden euro's in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen. ‘Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals diefstal of fraude, meldt de politie.

Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Op de Facebook-pagina van Politie Aalsmeer-Uithoorn is te zien dat diverse in beslaggenomen auto's van luxe merken zijn (Mercedes en Audi). 

Eerder deze week maakte de politie bekend na invallen in onder andere Amstelveen ook al grote hoeveelheden verdovende middelen te hebben aangetroffen. 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.