Politie.nl
112

Opnieuw inval in Amstelveen: enorme vangst in opsporingsonderzoek

Amstelveen – De politie heeft in een groot opsporingsonderzoek enkele honderdduizenden euro's, elf auto’s, zes vuurwapens en grote hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen na invallen in onder andere Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Amsterdam. Vier verdachten werden aangehouden, onder wie een Amstelvener.

De vier verdachten blijken afgelopen dinsdag te zijn aangehouden: ze worden verdacht van handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn in de leeftijd tussen 25 en 46 jaar. Naast een Amstelveense verdachte werden drie personen uit respectievelijk Uithoorn, Amsterdam en Zandvoort in de boeien geslagen.

De recherche kreeg de organisatie na een uitgebreid onderzoek in beeld. Naast de vier aanhoudingen besloten rechercheurs over te gaan tot meerdere gelijktijdige invallen op diverse locaties naast Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Amsterdam, werden ook invallen gedaan in Lelystad, Zandvoort en zelfs een badplaats in Spanje.

Bij de invallen werden grote hoeveelheden softdrugs, elf voertuigen, zes vuurwapens en een contant geldbedrag van enkele honderdduizenden euro's in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen. ‘Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals diefstal of fraude, meldt de politie.

Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Op de Facebook-pagina van Politie Aalsmeer-Uithoorn is te zien dat diverse in beslaggenomen auto's van luxe merken zijn (Mercedes en Audi). 

Eerder deze week maakte de politie bekend na invallen in onder andere Amstelveen ook al grote hoeveelheden verdovende middelen te hebben aangetroffen. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.