Davey Photography, Davey Baas
112

Opnieuw ongeval op kruising Sportlaan/Groenelaan

Amstelveen - Op de t-kruising tussen de Sportlaan en de Groenelaan in Amstelveen Zuid heeft vrijdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Eerder deze week ging het ook al mis op de gewraakte kruising.

Een fietsster raakte vanmiddag even voor vijf uur betrokken bij een aanrijding met een auto. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer totdat de hulpdiensten gearriveerd waren, die de zorg overnamen.

112_ongeval_groenelaan_vtf22_sportlaan_230922.jpg
Foto: VTF,  Vivian Tusveld

De fietsster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

112_ongeval_vtf_groenelaan_sportlaan_220922.jpg
Foto: VTF, Vivian Tusveld

Afgelopen maandag kwamen op de kruising, waar het geregeld misgaat, een scooterrijder en een auto in botsing. De veiligheid rond het kruispunt staat al langer ter discussie. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.